LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Studenti novinarstva na Novinarskoj akademiji upoznali se s kreativnim izvještavanjem

15 studenata diplomskog studija novinarstva upoznalo se s metodama kreativnog izvještavanja kako bi svojim sadržajem mogli zainteresirati što širu publiku.

15 studenata diplomskog studija novinarstva upoznalo se s metodama kreativnog izvještavanja kako bi svojim sadržajem mogli zainteresirati što širu publiku.

Održano je svih deset edukacija druge Novinarske akademije, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr na kojoj studenti diplomskog studija novinarstva sudjeluju u 10 radionica posvećenih jačanju njihovih novinarskih kompetencija.

U petak, 21. siječnja, održana je cjelodnevna edukacija pod nazivom Kreativno izvještavanje – kako sadržajem zainteresirati što širu publiku.

Edukaciju je vodila Jelena Gašpar, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom rada u marketingu, odnosima s javnošću, medijima i IT-sektoru. Na edukaciji su sudionici SIMS-a saznali više o tehnikama izvještavanja o socijalno osjetljivim temama i skupinama s fokusom na mlade nezaposlene osobe. Također, predavačica je uputila sudionike na pitanja iz svakodnevne medijske prakse s kojima se studenti diplomskog studija novinarstva još nisu susreli. 

Cilj edukacija koje se održavaju u sklopu Novinarske akademije ojačati je sudionike projekta SIMS, 15 studenata diplomskog studija novinarstva, za izvještavanje o socijalno ranjivim skupinama. Informacije o ostalim održanim radionicama dostupne su na web-stranici Projekta

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: UNSPLASH