LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novinarska akademija

Studenti novinarstva educirat će se o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama

Studente diplomskog studija novinarstva, sudionike Novinarske akademije, Pragma će informirati o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama.

Studente diplomskog studija novinarstva, sudionike Novinarske akademije, Pragma će informirati o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama.

U tijeku je druga od dviju Novinarskih akademija projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Peta edukacija u njezinu sklopu na temu Mlade nezaposlene i neaktivne osobe održat će se online, na platformi Zoom, a zakazana je 4. prosinca. 
 

VEZANO: Istraživanje pokazalo: 68,5% nezaposlenih mladih uzdržavaju roditelji



Edukaciju izvodi udruga Pragma, koja je partner Centru za razvoj mladih u provedbi ovoga projekta. 

– Ciljevi su edukacije upoznati sudionike o položaju mladih unutar sustava zapošljavanja, njihovim pravima i obvezama u sustavu zapošljavanja te oblicima podrške koji im stoje na raspolaganju, upoznati sudionike sa specifičnim potrebama mladih nezaposlenih i neaktivnih osoba te relevantnim istraživanjima o zapošljavanju, motivaciji i zadržavanju zaposlenja, s osobitim osvrtom na dugotrajno nezaposlene mlade osobe te specifične grupe mladih nezaposlenih osoba. U edukaciji će poseban naglasak biti na rezultatima istraživanja koje je provedeno unutar projekta. – ističu iz Pragme.

Novinarska akademija obuhvaća ukupno 10 edukacija koje se realiziraju tijekom studenog, prosinca i siječnja. Uz to što će sudionici – prvostupnici novinarstva, sada studenti diplomskog studija novinarstva – kroz njih jačati svoje novinarske kompetencije, pomnije će se upoznati s problematikom socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina o kojima će paralelno izvještavati na portalu Studentski.hr

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA