LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Sljedeća edukacija Novinarske akademije posvećena novim pristupima medijskom izvještavanju

Petnaestero studenata diplomskog studija novinarstva, korisnika projekta SIMS, upoznat će se s novim pristupima medijskom izvještavanju na idućoj cjelodnevnoj edukaciji Novinarske akademije.

Petnaestero studenata diplomskog studija novinarstva, korisnika projekta SIMS, upoznat će se s novim pristupima medijskom izvještavanju na idućoj cjelodnevnoj edukaciji Novinarske akademije.

U tijeku je druga Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, na kojoj studenti diplomskog studija novinarstva sudjeluju u 10 radionica posvećenih jačanju njihovih novinarskih kompetencija i upoznavanju s problematikom socijalno ranjivih skupina.

Sljedeća cjelodnevna radionica pod nazivom Novi pristupi medijskom izvještavanju održat će se u srijedu, 15. prosinca, preko online platforme Zoom. 

Radionicu će voditi Sven Čujić, stručnjak za medije i digitalni marketing, a govorit će o povijesti medijske tehnologije i njenim oblicima danas. Također, studenti će biti upoznati s procesom transformiranja medijskog sadržaja te s posljedicama koje transformacija medijskog sadržaja ima na medijsko tržište. Na radionici će biti riječi i o ulozi i važnosti medija u društvu, što će doprinijeti jačanju novinarskih kompetencija sudionika. 

Novi pristupi medijskom izvještavanju osma je po redu edukacija u ovom ciklusu Novinarske akademije koji traje do sredine siječnja 2022. godine. Informacije o ostalim održanim edukacijama, kao i budućima, dostupne su na stranici projekta

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: UNSPLASH