LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKT SIMS

Novinarska akademija: Studenti novinarstva bavit će se novim pristupima medijskom izvještavanju

Na sljedećoj će se edukaciji sudionici projekta SIMS – studenti diplomskog studija novinarstva, pobliže upoznati s novim pristupima medijskom izvještavanju.

Na sljedećoj će se edukaciji sudionici projekta SIMS – studenti diplomskog studija novinarstva, pobliže upoznati s novim pristupima medijskom izvještavanju.

U tijeku je druga Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, kojom se jačaju novinarske kompetencije petnaestero prvostupnika novinarstva, sada studenata diplomskog studija novinarstva.

Tijekom Novinarske akademije studenti pohađaju 10 cjelodnevnih edukacija posvećenih problematici socijalno ranjivih skupina ili specifičnostima novinarskog rada i novinarskih kompetencija, a sljedeća takva edukacija održat će se u ponedjeljak, 10. siječnja. 

Edukaciju pod nazivom Novi pristupi medijskom izvještavanju održat će Sven Čujić, uz gostujućeg predavača Zvonimira Pelka, stručnjaka za medije i marketing, s dugogodišnjim iskustvom rada u medijima.

Nastavak je to prethodne radionice o novim pristupima medijskom izvještavanju na kojoj su se studenti upoznali s temeljnim medijskim pojmovima i načinima na koje su se oni mijenjali tijekom povijesti, ali i o posljedicama tih transformacija na medijsko tržište i rad u medijima općenito.
 



Iduća edukacija deveta je po redu edukacija u ovom ciklusu Novinarske akademije. Deseta edukacija održat će se 14. siječnja, a detaljan raspored svih održanih edukacija dostupan je na službenoj stranici projekta SIMS

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: UNSPLASH