LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr”

Novinarska akademija: Studenti će se educirati o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama

Studente diplomskog studija novinarstva, sudionike Novinarske akademije, Pragma će informirati o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama, pri čemu će poseban naglasak staviti na rezultate istraživanja provedenog u sklopu SIMS-a.

Studente diplomskog studija novinarstva, sudionike Novinarske akademije, Pragma će informirati o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama, pri čemu će poseban naglasak staviti na rezultate istraživanja provedenog u sklopu SIMS-a.

Uskoro počinje prva od dviju planiranih Novinarskih akademija projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Edukacija u njezinu sklopu na temu Mlade nezaposlene i neaktivne osobe održat će se online, na platformi Zoom, a zakazana je 16. travnja od 9 do 17 sati. 

Edukaciju izvodi udruga Pragma, koja je partner Centru za razvoj mladih u provedbi ovoga projekta. 

– Ciljevi su edukacije upoznati sudionike o položaju mladih unutar sustava zapošljavanja, njihovim pravima i obvezama u sustavu zapošljavanja te oblicima podrške koji im stoje na raspolaganju, upoznati sudionike sa specifičnim potrebama mladih nezaposlenih i neaktivnih osoba te relevantnim istraživanjima o zapošljavanju, motivaciji i zadržavanju zaposlenja, s osobitim osvrtom na dugotrajno nezaposlene mlade osobe te specifične grupe mladih nezaposlenih osoba. U edukaciji će poseban naglasak biti na rezultatima istraživanja koje je provedeno unutar projekta. – ističu iz Pragme.

Naime, nedavno je u sklopu SIMS-a provedeno istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih i izvještavanju medija o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih mladih osoba. Dobiveni rezultati poslužit će kao temelj nizu narednih aktivnosti.

Novinarska akademija obuhvaća ukupno 10 edukacija koje će se realizirati od 26. ožujka do kraja srpnja. Uz to što će sudionici kroz njih jačati svoje novinarske kompetencije, pomnije će se upoznati s problematikom socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina o kojima će paralelno izvještavati na portalu Studentski.hr. 

Nedavno je zatvoren natječaj za studente diplomskog studija novinarstva koji će pohađati Akademiju. Primljeno je njih 15 koji su zadovoljili sve propisane uvjete, a novi krug, odnosno prijave na drugi ciklus edukacija otvorit će se najesen. Oni će kao (budući) medijski djelatnici, odnosno kao važan čimbenik u podizanju svijesti javnosti, raditi na plasmanu sadržaja osjetljivog na marginalizirane skupine te će sudjelovati u osvještavanju šire javnosti o gorućim problemima mladih i poticanju pokretanja inicijativa za njihovo rješavanje. 

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.