LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: Nezaposlenost ima značajan utjecaj na mentalno zdravlje

27. srpnja u sklopu Novinarske akademije, aktivnosti projekta SIMS, održana je edukacija na temu utjecaja nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih namijenjena sudionicima projekta, studentima diplomskog studija novinarstva.

27. srpnja u sklopu Novinarske akademije, aktivnosti projekta SIMS, održana je edukacija na temu utjecaja nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih namijenjena sudionicima projekta, studentima diplomskog studija novinarstva.

O utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje ne zna se puno, iako nezaposlenost ima značajan utjecaj na mentalno zdravlje. Također, ta je tema jedna od zapostavljenijih kada se u medijima govori o nezaposlenosti. Neki su to od zaključaka edukacije Utjecaj nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih održane 27. srpnja u sklopu Novinarske akademije, aktivnosti projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr.

Edukaciju je vodila Ivana Maslov, diplomirana psihologinja s bogatim iskustvom rada s mladima i ranjivim skupinama te rada u ljudskim resursima koja je polaznicima, sudionicima projekta SIMS – studentima diplomskog studija novinarstva – podijelila recentna znanstvena istraživanja o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih.

Također, studenti su se upoznali sa strategijama izvještavanja o nezaposlenima i drugim ranjivim skupinama, osvijestivši važnost uloge medija u upoznavanju šire javnosti s problemima s kojima se podzastupljene skupine susreću. 

Jučerašnja edukacija deseta je po redu i posljednja u tom ciklusu Novinarske akademije. Tijekom Novinarske akademije sudionici su sudjelovali na edukacijama posvećenima problematici ranjivih skupina, bavili su se nezaposlenošću i hrvatskim tržištem rada, temom mentalnog zdravlja te strategijama kvalitetnog, informativnog i kreativnog medijskog izvještavanja. Detaljnije informacije o ostalim održanim edukacijama dostupne su na službenoj stranici projekta SIMS

Članak je nastao u sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji udruga Centar za razvoj mladih provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.

 
FOTO: UNSPLASH