LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iz perspektive medijskih stručnjaka i djelatnika

Kako izvještavati o socijalno ranjivim skupinama? Saznajte na CERM-ovu okruglom stolu

U sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji udruga Centar za razvoj mladih provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, organizira se okrugli stol na temu kvalitetnih medijskih praksi. Prijave za sudjelovanje su u tijeku.

U sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji udruga Centar za razvoj mladih provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, organizira se okrugli stol na temu kvalitetnih medijskih praksi. Prijave za sudjelovanje su u tijeku.

Centar za razvoj mladih u sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr koji provodi u partnerstvu s udrugom Pragma organizira okrugli stol Kvalitetne medijske prakse: kako izvještavati o socijalno ranjivim skupinama?. Održat će se u četvrtak, 14. srpnja, s početkom u 11 sati na platformi Zoom. 

Na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati projekta SIMS, kao i publikacija namijenjena medijskim djelatnicima nastala u sklopu projekta, s posebnim osvrtom medijskih stručnjaka i medijskih djelatnika na problematiku izvještavanja o socijalno ranjivim skupinama. 

Naime, mediji i medijski djelatnici važan su čimbenik u oblikovanju svijesti javnosti o društveno relevantnim pitanjima, no, budući da su često izloženi vremenskim pritiscima i tržišnim zahtjevima, svakodnevno plasiraju sadržaj neosjetljiv na socijalno ranjive skupine. Takav sadržaj, u konačnici, negativno utječe na sliku javnosti o problemima, potrebama, izazovima i politikama vezanima uz socijalno ranjive skupine, čime se njihove pripadnike u javnosti dodatno marginalizira.

Može li se svijest samih medijskih djelatnika – a samim time i javnosti – o socijalno ranjivim skupinama uopće promijeniti, što je sve potrebno napraviti kako bismo to postigli i kakve medijske prakse pritom treba slijediti pokušat će odgovoriti Ivona Šeparović, novinarka i stručna suradnica u Savezu SUMSI gdje je vodila projekt Equality in Media, Ivana Sučić, novinarka Hrvatskog radija, Marija Granić i Nedjeljko Marković iz udruge Pragma i Iris Delić iz Centra za razvoj mladih.

Za praćenje okruglog stola Kvalitetne medijske prakse: kako izvještavati o socijalno ranjivim skupinama? potrebno je prijaviti se na poveznici do srijede, 13. srpnja, u 16 sati.

Projekt SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr provodi udruga Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
Za sadržaj ovog članka odgovoran je isključivo Centar za razvoj mladih.
FOTO: PIXABAY