LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

CERM i Pragma pripremaju Novinarsku akademiju

Kao što će ojačati svoje novinarske kompetencije, sudionici Novinarske akademije tako će se i pomnije upoznati s problematikom socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina o kojima će paralelno izvještavati na portalu Studentski.hr. 

Kao što će ojačati svoje novinarske kompetencije, sudionici Novinarske akademije tako će se i pomnije upoznati s problematikom socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina o kojima će paralelno izvještavati na portalu Studentski.hr. 

Udruge Centar za razvoj mladih i Pragma od ožujka do srpnja 2021. organiziraju prvu od dviju Novinarskih akademija u sklopu projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. U njenu će se sklopu održati ukupno 10 edukacija – interaktivnih predavanja i radionica – namijenjenih studentima diplomskog studija novinarstva.

Sudionici Novinarske akademije razvijat će svoja znanja i vještine u dvama područjima. Naime, kao što će ojačati svoje novinarske kompetencije uz stručne vanjske predavače s višegodišnjim iskustvom, tako će se i pomnije upoznati s problematikom socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina o kojima će paralelno izvještavati na portalu Studentski.hr. 

Konkretno, educirat će se o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih, specifičnoj problematici hrvatskog tržišta rada, o mladima kao primateljima naknada iz sustava socijalne skrbi središnje države i JLPS-a, o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama, o mladim osobama u riziku za razvoj ili koje se već nalaze u statusu nezaposlenosti i nepohađanja obrazovanja i osposobljavanja ili su rano napustili obrazovanje, o mladima s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja i osamostaljivanja (separacija od roditelja). 

Podsjetimo, nedavno je zatvoren natječaj za studente novinarstva koji će pohađati Akademiju. Primljeno je njih 15 koji su zadovoljili sve propisane uvjete, a novi krug, odnosno prijave na drugi ciklus edukacija otvorit će se najesen. 

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. U njegovu će se sklopu osnaživati budući medijski djelatnici za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.

 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: PIXABAY