LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

VIDEO: Povratak u budućnost 2: Kako je zamišljena budućnost u filmu i koliko je različita od naše stvarnosti?

Danas se širom svijeta slavi Dan Povratka u budućnost te smo stoga odlučili usporediti budućnost iz filma i našu sadašnjost. Što bi Marty, Doc i Jennifer danas vidjeli?

Danas se širom svijeta slavi Dan Povratka u budućnost te smo stoga odlučili usporediti budućnost iz filma i našu sadašnjost. Što bi Marty, Doc i Jennifer danas vidjeli?

Današnji datum poznat je svim obožavateljima drugog dijela filmske trilogije Povratak u budućnost. Dolaze nam Marty, Doc i Jennifer! Znamo da se radi o fikciji, ali ipak to nije spriječilo obožavatelje širom svijeta da pripreme dobrodošlicu filmskim junacima. Za tu prigodu napravljen je Facebook događaj u kojem svatko može sudjelovati te je kreirana posebna mrežna stranica na kojoj se odbrojavaju minute do početka službene proslave.

Za sve vas koji ne znate o čemu se radi, u ovom kultnom filmu redatelja Roberta Zemeckisa iz 1989. godine glavni likovi putuju u budućnost te dolaze 21. listopada 2015. godine u izmišljeni grad Hill Valley u Kaliforniji. U budućnosti se junaci suočavaju s brojnim promjenama te značajnim tehnološkim napretkom. U povodu današnjeg dana odlučili smo usporediti fiktivnu 2015. iz filma i našu stvarnu 2015. godinu.

Jedna od najznačajnijih promjena u filmskoj budućnosti su svakako leteći automobili. Iako u našoj stvarnosti postoji prototip letećeg automobila AeroMobil 3.0, proći će još puno godina prije nego li ti automobili uđu u svakodnevnu upotrebu.

Druga inovacija u filmskoj budućnosti su lebdeće daske koje danas pokušavaju usavršiti mnoge tvrtke. Tako je nedavno demonstrirana lebdeća daska Lexus Hoverboard koju su izumili inženjeri Toyotine marke Lexus.  

U poznatoj filmskoj sceni večere, Marty Junior nosi naočale koje imaju čitav niz opcija poput današnjih Google Glass. U istoj sceni prezentiran je hidrator hrane, uređaj koji može pizzu veličine podloška za čaše pretvoriti u pravi obiteljski obrok. Nažalost, taj uređaj danas ne postoji te se moramo zadovoljiti mikrovalnom pećnicom.

Iako se danas u velikoj mjeri koristi robotika, nije nam pri ruci robot koji će psa odvesti u šetnju. Skeniranje očiju i otisci prstiju danas se upotrebljavaju prilikom ulaza u strogo zaštićena područja, ali ne i za ulazak u vlastitu kuću. Videopozivi, s druge strane, sveprisutni su te ih koristimo u privatnom i poslovnom okruženju.

Moda u filmskoj 2015. godini uvelike se razlikuje od današnje mode te smo, moramo priznati, zahvalni na tome. Iako, ne bi bilo naodmet imati jaknu koja se prilagođava našoj veličini i automatski suši. Ipak, čini se da ćemo uskoro moći uživati u tenisicama koje se samostalno vežu, naravno, ako iznenada dobijemo na lutriji. Takve je tenisice patentirao Nike te bi se uskoro trebale naći u prodaji.

Ako nas Marty i Doc danas ipak nekim slučajem posjete, pogledajte u ovom zabavnom videu što bi oni mogli misliti o našoj sadašnjosti.

FOTO: IMGUR