Tri razloga zašto obožavamo kokice
Dan kokica najbolje je proslaviti uz veliku porciju ove voljene grickalice i odličan film. Donosimo razloge zbog kojih ćete ih zavoljeti još više.
Dan kokica najbolje je proslaviti uz veliku porciju ove voljene grickalice i odličan film. Donosimo razloge zbog kojih ćete ih zavoljeti još više.
19. siječnja dan je rezerviran za mnogima omiljene grickalice. Lako ih je pripremiti, jeftine su i neodoljivo fine – kokice. Donosimo podsjetnik zašto su toliko obožavane i savjete kako ih pripremiti.
- Pomažu kod mršavljenja i zatvora
Unos hrane bogate vlaknima može pomoći pri rješavanju problema s probavom, a kokice su jedna od tih namirnica Njihovo redovito konzumiranje povećava dnevnu dozu unosa vlakana za čak 22%. Također, hrana bogata vlaknima probavlja se nešto duže – dakle, sitost će duže potrajati.
- Niskokalorične
Najzdraviji način pripremanja kokica jest onaj bez dodavanja masti. Za zdravu porciju od samo 30 kalorija u papirnatu vrećicu stavite tri do četiri žlice zrna kukuruza, dobro je zatvorite i ostavite u mikrovalnoj oko dvije minute. Bitno je da ne pretjerate sa solju i ne dodajete maslac.
- Lako je obogatiti njihov okus
Planirate li filmski maraton, najlakše je pripremiti nekoliko posuda kokica s različitim začinima. Za slatku poslasticu dovoljno je dodati cimet, a odgovarat će im gotovo svi začini koje možete pronaći, čak i oni poput wasabija. Naravno, kombinacija sa sirom većini će biti najdraža.