LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Tri razloga zašto obožavamo kokice

Dan kokica najbolje je proslaviti uz veliku porciju ove voljene grickalice i odličan film. Donosimo razloge zbog kojih ćete ih zavoljeti još više.

Dan kokica najbolje je proslaviti uz veliku porciju ove voljene grickalice i odličan film. Donosimo razloge zbog kojih ćete ih zavoljeti još više.

19. siječnja dan je rezerviran za mnogima omiljene grickalice. Lako ih je pripremiti, jeftine su i neodoljivo fine – kokice. Donosimo podsjetnik zašto su toliko obožavane i savjete kako ih pripremiti.

  1. Pomažu kod mršavljenja i zatvora

Unos hrane bogate vlaknima može pomoći pri rješavanju problema s probavom, a kokice su jedna od tih namirnica Njihovo redovito konzumiranje povećava dnevnu dozu unosa vlakana za čak 22%. Također, hrana bogata vlaknima probavlja se nešto duže – dakle, sitost će duže potrajati.

  1. Niskokalorične

Najzdraviji način pripremanja kokica jest onaj bez dodavanja masti. Za zdravu porciju od samo 30 kalorija u papirnatu vrećicu stavite tri do četiri žlice zrna kukuruza, dobro je zatvorite i ostavite u mikrovalnoj oko dvije minute. Bitno je da ne pretjerate sa solju i ne dodajete maslac.

  1. Lako je obogatiti njihov okus

Planirate li filmski maraton, najlakše je pripremiti nekoliko posuda kokica s različitim začinima. Za slatku poslasticu dovoljno je dodati cimet, a odgovarat će im gotovo svi začini koje možete pronaći, čak i oni poput wasabija. Naravno, kombinacija sa sirom većini će biti najdraža.

FOTO: PIXABAY