LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

The New York Times slavi rođendan; donosimo zanimljivosti iz njegovih proteklih 168 godina

Jedne od najtiražnijih američkih novina, čije online izdanje ruši rekorde u broju pretplatnika, a čije se sjedište nalazi u srcu Manhattana, danas slave 168 godina postojanja.

Jedne od najtiražnijih američkih novina, čije online izdanje ruši rekorde u broju pretplatnika, a čije se sjedište nalazi u srcu Manhattana, danas slave 168 godina postojanja.

Na današnji dan, 18.rujna 1851. osnovane su američke dnevne novine The New York Times. Osnivači, novinar i političar Henry Jarvis Raymond te bivši bankar George Jones, prvotno su ih nazvali New York Daily Times, a današnji naziv nose od 1857.

The New York Times je među zadnjima počeo tiskati slike u boji, stoga ni ne čudi što nosi nadimak The Gray Lady – Siva dama. Popularno geslo novina – All the News That's Fit to Print – danas ima i svoju internetsku inačicu, pa je tako geslo online izdanja All the News That's Fit to Click.

Novine su treće po tiraži u Sjedinjenim Američkim Državama, odmah iza The Wall Street Journala i USA Todaya. O kvaliteti same tiskovine svjedoče i brojne Pulitzerove nagrade, čiji su vlasnici njeni novinari.

Medijski jak – kao superjunak! Inovativni program medijskog obrazovanja u osnovnim školama


Vlasnik novina je The New York Times Company, čiji je predsjednik Arthur Ochs Sulzberger Jr. Obitelj Ochs većinski udio posjeduje još od 1896, a tvrtka danas izdaje još 18 drugih regionalnih novina kao što su International Herald Tribune i The Boston Globe.

S plasiranjem vijesti na internetu The New York Times počinje 1996, a online izdanje popularnih novina prva je novinska organizacija na svijetu s više od milijun isključivo digitalnih pretplata. 

Hašek, omiljeni alat za provjeru tekstova, proslavio trideseti rođendan!


Sjedište novina nalazi se u srcu Manhattana, u zgradi nazvanoj Times Tower. Početkom 20. stoljeća u čast The New York Timesa tadašnji Longacre Square preimenovan je u Times Square.

FOTO: PINTEREST