LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Rezimeom karijere obilježavamo rođendan popularnog Brune Marsa

Danas rođendan slavi Bruno Mars, vlasnik hitova na koje ne možete ne zaplesati, osvajač Grammyja i izvođač koji je čak dva puta nastupio u poluvremenu najpoznatije američke utakmice.

Danas rođendan slavi Bruno Mars, vlasnik hitova na koje ne možete ne zaplesati, osvajač Grammyja i izvođač koji je čak dva puta nastupio u poluvremenu najpoznatije američke utakmice.

Prije točno trideset i četiri godine u Honolulu na Havajima na svijet je došao Peter Gene Hernandez, kojega danas zna čitav svijet, ali pod imenom Bruno Mars. Kao što to često biva, mladi se glazbenik 2003. s Havaja preselio u Los Angeles ne bi li napredovao u glazbenoj karijeri. godine 2009. potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Atlantic Records i 2010. osvaja simpatije mnogih pjesmom Just the Way You Are. Iste je godine surađivao s reperom B.o.Bjem na pjesmi Nothin' on You te s Travijem McCoyem na pjesmi Billioniare.

Do danas je izdao tri albumaJust the Way You Are, uz Granade i The Lazy Song, našla se na Marsovu prvom albumu Doo-Wops and Hooligans, koji je dominirao Billboardovom ljestvicom i mladom pjevaču osigurao prvu nagradu Grammy. Dvije godine nakon uspješnog debitantskog albuma izlazi Unorthodox Jukebox s kojeg dolaze singlovi Locked Out of Heaven, ljubavna balada When I Was Your Man i Treasure. Drugi je album na dodjeli Grammyja ponovio uspjeh prvoga. godine 2016. izašao je posljednji Marsov album, 24K Magic. Obilježio ga je istoimeni single, potom That's What I Like te suradnja s popularnom Cardi B na pjesmi Finesse. Album je na jubilarnoj šezdesetoj dodjeli Grammyja proglašen najboljim R&B albumom te albumom godine

Foto: Bruno Mars / Facebook

Kada se nabrajaju uspjesi Brune Marsa, neizostavno je spomenuti suradnju s Markom Ronsonom na pjesmi Uptown Funk koja je 2014. zaludila svijet i poharala vrhove glazbenih ljestvica. Također, dva je puta zabavljao publiku na poluvremenu Super Bowla. Prvi put u veljači 2014. kao glavni izvođač, a potom u veljači 2016. kada se s Beyoncé pojavio kao gost Coldplayu. Kako bi popratio tri albuma, tri je puta odlazio na turneje, Doo-Wops and Hooligans World Tour, Moonshine Jungle Tour i 24K Magic World Tour, na kojima je punio svjetske dvorane i izazivao oduševljenje publike.

Bruni za rođendan možemo samo poželjeti da nas nastavi zabavljati svojim besprijekornim izvedbama i da na idućoj turneji svrati do Lijepe Naše.

FOTO: BRUNO MARS / FACEBOOK