LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Prije točno dvije godine napustio nas je stari morski vuk

Danas, 29. srpnja 2020. godine, obilježavamo dvije godine od smrti Olivera Dragojevića.

Danas, 29. srpnja 2020. godine, obilježavamo dvije godine od smrti Olivera Dragojevića.

Na današnji dan prije dvije godine preminuo je omiljeni hrvatski pjevač Oliver Dragojević. Njegov ispraćaj zasigurno će mnogima ostati godinama u sjećanju, a vjerojatno je raznježio i one koji nisu pretjerano slušali njegove pjesme.

Naš stari morski vuk rođen je 7. prosinca 1947. godine u Splitu, ali svoje je djetinjstvo najvećim dijelom proveo na Korčuli, nakon čega se zbog školovanja ponovno seli u Split gdje upisuje glazbenu školu. Sa svojom suprugom Vesnom ima tri sina, a 2017. dijagnosticiran mu je tumor na plućima zbog kojega je naposljetku i preminuo. 
 

Prvi estradni nastup Oliver je imao 1961. godine, dok je početak njegove ozbiljne karijere započeo otprilike dvije godine kasnije. Danas su manje-više popularne gotovo sve njegove pjesme, od kojih se ističu Oprosti mi pape, Vjeruj u ljubav, Skalinada, Molitva za Magdalenu, Galeb i ja, Tko sam ja da ti sudim, Cesarica, Kad mi dođeš ti i brojne druge. Ipak, pored nabrajanja svih pozitivnih i negativnih situacija i činjenica, njegovo životno djelo najbolje možemo proslaviti upravo njegovom pjesmom.
 
FOTO: FACEBOOK / OLIVER DRAGOJEVIĆ OFFICIAL