LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Pjevačica plave kose i crvenih usana danas puni 50 godina

Gwen Stefani kao frontmenka ska-benda No Doubt dosad je ostavila veliki trag na glazbu i modu. Toj svjetskoj ikoni zaštitni znak su plava kosa i crveni ruž.

Gwen Stefani kao frontmenka ska-benda No Doubt dosad je ostavila veliki trag na glazbu i modu. Toj svjetskoj ikoni zaštitni znak su plava kosa i crveni ruž.

Gwen Stefani, pravim imenom Gwen Renée Stefani, rođena je na današnji dan 1969. godine u Fulertonu, u američkoj državi Kaliforniji. Od ranog je djetinjstva bila nadarena za glazbu, a u devedesetima osniva ska-rock band pod nazivom No Doubt s bratom Ericom. 

Njihovo probijanje na scenu dogodilo se s trećim albumom Tragic Kingdom na kojemu su osvanule jedne od najpoznatijih pjesama benda poput Just a girl, Don't Speak, Spiderwebs. Nakon ovog uspješnog albuma slijede još dva, a to su Return of Saturn (2000) i Rock Steady iz 2001. godine, na kojemu su pjesme osvajačice Grammy nagrade Hey Baby i Underneath It All

Godine 2004. Gwen kreće u solokarijeru i izdaje uspješni album Love. Angel. Music. Baby (L.A.M.B). Neki od njenih najpoznatijih hitova s tog albuma su Rich Girl, Hollaback Girl, What You Waiting For, a na albumu se mogu primijetiti razne suradnje s drugim glazbenicima poput Eve, dr. Drea, a utjecaj osamdesetih itekako je vidljiv. Album postaje internacionalnim uspjehom, a u prvi plan upadaju neobične azijske djevojke Harajuku, koje svojom odjećom, izgledom i plesnim pokretima predstavljaju modni izričaj Harajuku četvrti u Tokiju. Također, iste godine glumi u filmu Avijatičar Martina Scorsesea. godine 2006. izdaje svoj drugi soloalbum Sweet Escape s istoimenom pjesmom te pjesmama 4 in The Morning, Early Winter, Wind It Up. Za vrijeme izdavanja tih soloalbuma Gwen je također bila veoma uspješna u svojoj modnoj liniji L.A.M.B kao svjetska trendseterica s istančanim modnim ukusom. 

U razdoblju svoje samostalne karijere, točnije 2002. godine, Gwen se udala za Gavina Rossdalea, frontmena britanskog rock-banda Bush, s kojim je dobila tri sina. Brak je potrajao sve do 2016. godine, kad je Gwen saznala za Gavinovu nevjeru s njihovom kućnom pomoćnicom i dadiljom. Još za vrijeme njihovog braka Gwen je 2012. godine izdala povratnički album s No Doubtom te su krenuli na povratničku turneju. 

Godine 2014. i 2015. bila je sutkinja u američkoj verziji The Voicea, gdje upoznaje country pjevača Blakea Sheltona, s kojim započinje vezu koja traje i sad. U 2016. godini izdaje svoj 3. soloalbum This Is What The Truth Feels Like, a dvije godine kasnije u Las Vegasu je krenula na turneju Just A Girl

Danas Gwen izgleda bolje no ikad, u sretnoj je vezi, a njeni zaštitni znakovi plava kosa i crveni ruž prisutni su i dalje. 

FOTO: FLICKR