LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Osam godina od raskošnog kraljevskog vjenčanja

Prije osam godina Kate Middleton i princ William izrekli su sudbonosno „da“. Ceremoniju je na TV ekranima pratilo tri milijarde ljudi, a vjenčanje je ušlo i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Prije osam godina Kate Middleton i princ William izrekli su sudbonosno „da“. Ceremoniju je na TV ekranima pratilo tri milijarde ljudi, a vjenčanje je ušlo i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Na današnji dan 29. travnja 2011. vjenčani su Kate Middleton i princ William. Vjenčanje princa, koji je drugi na listi nasljednika britanske krune, s pučankom bilo je događaj godine Sam dan vjenčanja u Britaniji proglašen je državnim praznikom te su taj, a i dan nakon njega, za građane Velike Britanije bili neradni.

Obred je održan u Westminsterskoj opatiji pred 1900 uzvanika. Mladoženja je za kuma izabrao svoga brata, princa Harryja, dok je mladenkina kuma bila njezina sestra Pippa Middleton.

Vjenčanje je na malim ekranima pratilo tri milijarde ljudi, dok je online prijenos imao 72 milijuna gledatelja. Time je vjenčanje popularnog para ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji Najviše live streamova za jedan događaj.

Uz društvenu kremu iz cijelog svijeta Kate Middleton i princ William na vjenčanje su pozvali i djecu iz sirotišta, beskućnike i volontere. Na ulicama Londona toga dana bilo je više od dva milijuna ljudi, a za održavanje reda i mira brinulo se 5000 policajaca i 2200 vojnika.

Na današnji dan: bizarno ubojstvo mladog nogometaša zbog – autogola


Za vjenčanicu, navodno tešku 2.1 milijun kuna, zadužena je bila modna kuća Alexander McQueen. Princ William je za najvažniji dan u životu odabrao počasnu uniformu pukovnika Irske garde.

Foto: Pinterest

Danas se slavi Svjetski dan darivatelja krvi: studenti medicine organizirali hvalevrijednu akciju


Nakon izricanja sudbonosnog „da“ kraljevski se par u otvorenoj kočiji uputio prema Buckinghamskoj palači, gdje je njihov prvi javni poljubac iščekivalo pola milijuna ljudi. Kraljica Elizabeta II. paru je dodijelila titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Par danas ima troje djece te obitelji živi u zapadnom krilu Kensingtonske palače u Londonu, koja je poznata kao dom najmoćnijih osoba britanske povijesti. 

FOTO: PINTEREST