LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Na današnji dan rođena je jedna od omiljenih američkih glumica – Julia Roberts

Na današnji dan 1967. godine rodila se glumica Julia Roberts, čije su izvedbe na svakom popisu filmova za Valentinovo.

Na današnji dan 1967. godine rodila se glumica Julia Roberts, čije su izvedbe na svakom popisu filmova za Valentinovo.

Na današnji dan, 28. listopada godine 1967, rodila se Julia Roberts. Kao kći scenarista i glumice odrasla je u filmskome miljeu. Ipak, mlada Julia nije dijelila interes svojih roditelja.

Julia se nakon fakulteta odlučila uputiti u New York i upisati na glumačke tečajeve. Prvu ulogu dobila je poprilično rano, već 1988, u filmu Satisfaction, iako je bila svega par minuta na ekranu. Ubrzo nakon toga pojavila se u jednoj epizodi tada veoma popularne TV-serije Miami Vice

Njen divovski korak u Hollywoodu dogodio se 1990. ulogom prostitutke u filmu Pretty Woman, zbog koje je dobila nominaciju za Oscara. Stigavši na vrh karijere, glumila je u još mnogo hvaljenih filmova poput Runaway Bride i Notting Hill, a njima se afirmirala kao vodeće lice u romantičnim filmovima.

Godine 2000. osvojila je Oscara za ulogu okolišne aktivistice u biografskom filmu Erin Brockovich. Godinu kasnije udružila se s ansamblom prvoklasnih glumaca poput Georgea Clooneya, Brada Pitta i Matta Damona u kriminalističkoj trilogiji Oceans. Od tad nastavlja glumiti ponajviše u romantičnim komedijama i dramama. Neki od poznatijih jesu Eat Pray Love, Larry Crowne te August: Osage County, kojim je zaslužila svoju posljednju nominaciju za Oscara.

Izvan showbizza poznata je kao aktivan filantrop. Tijekom karijere posvetila je mnogo vremena i donirala milijune dolara UNICEF-u, a također se zalaže za podizanje svijesti o globalnom zatopljenju.

FOTO: FACEBOOK