LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Muškarac za kojim žene lude i popularni kanadski glumac danas slavi 39. rođendan

Ryan Gosling danas slavi 39. rođendan. Glumačka zvijezda koja oduševljava publiku svakim novim filmom u kojem se pojavi. Osim glume apsolvirao je i režiju te pisanje i stvaranje glazbe.

Ryan Gosling danas slavi 39. rođendan. Glumačka zvijezda koja oduševljava publiku svakim novim filmom u kojem se pojavi. Osim glume apsolvirao je i režiju te pisanje i stvaranje glazbe.

Ryan Gosling plavušan je za kojim lude žene diljem svijeta, a široj javnosti najpoznatiji po filmovima kao što su Bilježnica, Ta luda ljubav i La la land. On je ipak puno više od samo lijepog lica. Naime, on je između ostaloga glazbenik, pisac i režiser. Njegov se bend zove Dead man's bones, a najpoznatija im je pjesma Lose your soul. Upravo ovaj omiljeni kanadski glumac danas slavi 39. rođendan.

Rođen je u kanadskom gradu Londonu, u provinciji Ontario, 1980. godine, a dolazi iz obitelji srednje klase koja je po vjerskom opredjeljenju bila mormonska. Sam navodi kako im je religija bila vrlo važna, ali kako se on nikada nije mogao poistovjetiti s tom religijom. Odrastao je uz 3 i pol godine stariju sestru Mandi. Govori kako kao dijete u školi uopće nije imao prijatelje. Vršnjaci su ga često maltretirali, ali to ga nije spriječilo da postane to što je danas.

Zanimljivo je kako je u svijet šoubiznisa ušao već s dvanaest godina. Dobio je svoju prvu ulogu u ponovnom izvođenju Disneyeva showa The Mickey Mouse Club. Nakon što je dobio dvogodišnji ugovor, seli se s majkom u grad Orlando na Floridi. Neka su od ostale djece koja su bila dio spomenutog showa Justin Timberlake, Britney Spears i Christina Aguilera. Nakon dvije godine snimanja vraća se u Kanadu te švrlja s više filmskih žanrova.

Početkom 2000-ih prebacuje se na nezavisni film gdje snima odličnu dramu Believer. Film je definitivno remek-djelo jer opisuje mržnju i unutrašnji konflikt koji ljudi koji svoj život posvete mržnji imaju. Važno je spomenuti kako ga je upravo ovaj film katapultirao u neke od njegovih najboljih uloga koje slijede nekoliko godina kasnije. 

Jedna je od zanimljivosti da ga je film Grijesi očeva spojio s njegovom sadašnjom ženom Evom Mendes. S njom ima dvije kćeri – Esmeraldu Amadu i Amadu Lee. Ryan Gosling vrlo je talentirana individua te svojim glumačkim izborima iznova dokazuje kako je tu zbog umjetnosti i ljubavi prema filmu.

FOTO: FACEBOOK