LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Miljenik žena Brad Pitt slavi 54. rođendan

Već je u srednjoj školi shvatio da je drugačiji od drugih, a to iznova pokazuje svakim svojim činom. Najdražem glumcu želimo još mnogo godina rada i uspjeha na svim životnim poljima.

Već je u srednjoj školi shvatio da je drugačiji od drugih, a to iznova pokazuje svakim svojim činom. Najdražem glumcu želimo još mnogo godina rada i uspjeha na svim životnim poljima.

Imao je zavidne uloge u svim žanrovima filmova te nijedna njegova uloga nije prošla nezapaženo. Kruna dugogodišnje veze, a kasnije i braka, s glumicom Angelinom Jolie jest šestero djece. godine 2014. vjenčali su se, a od početka svoje veze nosili su popularan naziv Brangelina. godine 2017. razveli su se, a razlog tome bili su neslaganje i prevelike razlike glede života. Jedan od najpopularnijih glumaca i producenata svih vremena Brad Pitt danas slavi svoj 54. rođendan.

Prvi ozbiljniji angažman dobio je 1988.godine u filmu The dark side of the Sun. Film se snimao svega sedam tjedana, a snimanje je prekinuto zbog rata. Dvije godine nakon glumio je u filmu Too young to die? u kojem mu je dodijeljena ozbiljnija uloga narkomana Billyja Kantona koji je zlostavljao mladu curu osuđenu na smrtnu kaznu. Također je dobio ikonu seks-simbola sporednom ulogom u filmu Thelma & Louise. Zanimljiva je činjenica da svake godine magazin People bira najseksi živućeg muškarca, a zgodni Brad tu je nagradu dobio dva puta.

Najuspješnijim projektom u njegovoj karijeri smatra se film Interview with Vampire gdje je zaradio vrtoglave svote novca. Kako je glumio vampira, za potrebe filme satima je sjedio na stolici za šminkanje kako bi njegovo lice poprimilo bijelu boju vampira. godine 1999. ulogom u filmu Fight Club činio je dio postave koja je nominirana za najbolju glumačku akcijsku postavu.

Glavni akter bio je i u filmovima poput: Snatch, The Mexican, Spy-Game, Ocean's Eleven. Prije filma Troy vježbao je mačevanje otprilike pola godina za uspješnu ulogu u filmu. Time je povrijedio Ahilovu tetivu, a to je ujedno i prvi film koji je producirala njegova kompanija Plan B. godine 2005. glumio je skupa sa svojom budućom ženom Angelinom Jolie u filmu Mr. & Mrs.Smith. Godinu dana kasnije producirao je film The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, ali nije ostvario nikakav značajni uspjeh. 

Ulogom u filmu Babel nominiran je za nagradu Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu da bi dvije godine kasnije zbog filma The Curious Case of Benjamin Button bio nominiran za nagradu Oskar. Igrao je i glavnu ulogu u filmu Inglorious Bastards koji je imao osam nominacija Oskara i 7 nominacija MTV Movie Award. Još jednu nominaciju za Oskara dobio je 2012. godine s filmom Moneyball, a godinu dana nakon producirao je i glumio u filmu 12 Years a Slave koji je postigao devet nominacija za Oskara, a sam Brad dobio je te iste godine Oskara za najboljeg producenta.

Godine 2015. Brad i Angelina Jolie imali su značajne producentske uloge u filmu By the Sea. Angelina ga je napisala i režirala, a Brad producirao te su zajedno glumili glavne uloge. Poslije filma sa svojom ženom dobio je (opet) dramom komedijom The Big Short treću nominaciju za Oskara za najboljeg producenta, dok je film pokupio ukupno njih pet. Imao je i glavnu mušku ulogu u filmu Allied, a sudjelovao je i u filmovima poput World War 2 Z i War Machine. Pojavljivao se i u seriji Friends u kojoj je glumila Jeniffer Aniston.

Zanimljiva je činjenica da je bio promatran i za ulogu u filmu Matrix. U ukupno 12 filmova u kojima je glumio spominju se brojke sedam i dvanaest. Osim zavidne glumačke karijere, Brad je veliki humanitarac. Podržava ONE Campaign u borbi protiv side i siromaštva. Jedan je od osnivača organizacije Not on Our Watch koja se zalaže za sprečavanje masovnih katastrofa. Zbog uragana Katrina 2005. godine osnovao je još jednu organizaciju pod imenom Make it Right koja se zalagala za izgradnju kuća ljudima koji su ostali bez krova nad glavom. Osnovao je skupa s Angelinom organizaciju pod nazivom Jolie-Pitt koja pomaže ljudima diljem svijeta. Zalaže se i za istospolne brakove te je donirao ogromne svote novca Ujedninjenim narodima za pomoć izbjeglicama.

Osim velike glumačke karijere i filantropije, Brad se jako zanima za arhitekturu. Ima svoj umjetnički studio u Los Angelesu, a obožava piti čajeve.

FOTO: PIXABAY