LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Live long and prosper, sretan rođendan!

Jim Parsons, najpoznatiji po ulozi Sheldona Coopera u sitcomu „Teorija velikog praska”, danas slavi 46. rođendan.

Jim Parsons, najpoznatiji po ulozi Sheldona Coopera u sitcomu „Teorija velikog praska”, danas slavi 46. rođendan.

James Joseph Jim Parsons rođen je 24. ožujka 1973. godine u Houstonu u Teksasu. Američki je filmski i televizijski glumac, a najpoznatiji je po ulozi Sheldona Coopera u sitcomu Teorija velikog praska. 2010. godine osvojio je Emmy za izvanrednog glumca u televizijskoj komediji, a 2011. godine osvojio je dvije nagrade za Teoriju velikog praska.

Njegov lik Sheldon Cooper fanatični je obožavatelj Zvjezdanih staza, no Jim Parsons nikada nije gledao tu seriju. Jimovu briljantnu izvedbu fizičara s IQ-om 187 i manjkom socijalnih vještina mnogi smatraju zaslužnom za tako značajan i velik uspjeh serije. Prije ove serije bio je na audicijama za tridesetak pilot epizoda serija, a mnoge za koje je bio izabran bile su ukinute i prije početka snimanja.

Parsons danas živi u Los Angelesu, a u svibnju 2012. godine The New York Times objavio je da je homoseksualac te da je u vezi posljednjih deset godina sa svojim partnerom, redateljem Toddom Spiewakom. Jim je izjavio da je njihova ljubav obična i dosadna, da ujutro skupa piju kavu i jedan drugome peru veš.

Parsons je izuzetno susretljiva i prijateljski nastrojena osoba koja je u srednjoj školi u Houstonu izabrana za najprijateljskijeg učenika.

FOTO: FLICKR