LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NA DANAŠNJI DAN

Emitirana prva epizoda Dosjea X

Ova dobro poznata serija s emitiranjem je započela na današnji dan 1993. godine, a osim tri Zlatna globusa za najbolju dramu, osvojila je srca brojnih gledatelja.

Ova dobro poznata serija s emitiranjem je započela na današnji dan 1993. godine, a osim tri Zlatna globusa za najbolju dramu, osvojila je srca brojnih gledatelja.

Dosjei X obilježili su odrastanje mnogih vjernih fanova diljem svijeta. Ova američka znanstveno-fantastična televizijska serija emitirala se na FOX-u od 1993. do 2002. godine te ponovno 2016. i 2018. godine.

Radnja serije fokusira se oko profesionalnih života dvoje specijalnih FBI agenata - Foxa Muldera (David Duchovny) i Dane Scully (Gillian Anderson). Ovaj dvojac zadužen je za istraživanje neobičnih i neriješenih slučajeva, poznatih kao Dosjei X.

Dosjei X uključuju elemente nadnaravnog ili paranormalnog, a neki od slučajeva šire i mitološki luk serije i uključuju približavanje istraživačkog dvojca otkrivanju goleme vladine zavjere vezane uz postojanje izvanzemaljaca.

Serija započinje s Mulderom koji se kao vjernik trudi uvjeriti svoju skeptičnu partnericu u mogućnost paranormalnog. No, kako je radnja serije odmicala, tako je rastao njihov odnos i međusobno razumijevanje. Pod motom The truth is out, Scully i Mulder nadopunjavaju snage i objašnjavaju neobjašnjivo. S vremenom se njihova veza sve više približava romantičnom odnosu, no njihovi su osjećaji obavijeni tajnama kao i slučajevi koje rješavaju.

Serija Dosjei X razgranala se u dva dugometražna filma, Dosje X: Borba protiv budućnosti (1998.) i Dosje X: Želim vjerovati (2008.).

Naša je preporuka da vikend obilježite kvalitetnim bindge-watchingom ovog klasika.

FOTO: UNSPLASH