LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Danas je prilika da zahvalite najdražima – studenti otkrili na čemu su zahvalni

U blagdansko doba svi smo osjetljiviji i puni emocija, pa smo upitali nekolicinu studenata na čemu su oni zahvalni ove godine.

U blagdansko doba svi smo osjetljiviji i puni emocija, pa smo upitali nekolicinu studenata na čemu su oni zahvalni ove godine.

Današnji se dan u svijetu obilježava kao Thank you note day, odnosno dan kada možemo svoje najbliže razveseliti porukom zahvale. Prisjetimo se, stoga, komu smo i na čemu zahvalni.

Povijest ovog dana započinje još u antičkim vremenima kada su se kineska i egipatska društva koristila papirusima da bi napisali pisma svojoj obitelji i prijateljima – svima onima do kojih im je stalo. U Europi se obilježava od ranih godina 19. stoljeća, kada je švicarski emigrant Louis Prang počeo proizvoditi i prodavati božićne čestitke i zahvalnice. Tada se trend proširio među stanovništvom.

Ideja je zahvaliti svima onima do kojih nam je stalo na svemu što čine za nas. Potrebno je malo – komadić papira, malo vremena i društvo najdražih. Napišite na papirić razlog zbog kojega ste zahvalni, darujte ga mami, tati, bratu, baki ili prijatelju i pripremite se na osmjehe na licima i suze u očima. 

U blagdansko doba svi smo osjetljiviji i puni emocija, pa smo upitali i nekolicinu studenata na čemu su oni zahvalni ove godine. Većina ih je zahvalna na zdravlju, koje je istinski blagoslov u ovim mjesecima pandemije:

– Mislim da uvijek postoje stvari za koje moramo biti zahvalni. Ja ću zahvaliti na zdravlju cijele moje obitelji, neka tako i ostane!

No studenti su zahvalni i na dobroj volji profesora i svih onih koje su njihovo studiranje u ovim čudnim vremenima učinili mogućim i što realnijim.

– Ovo je zaista bila čudna godina, nadam se da nam 2021. donosi puno toga boljeg i ljepšeg. Zahvaljujem profesorima koji su odradili divan posao kako bismo i u ova vremena mogli sudjelovati na predavanjima, ali i što su nerijetko izišli ususret radi lakšeg polaganja ispita i kolokvija.

Većina ih se složila oko istog:

– Čini mi se da smo, nažalost, izgubili osjećaj za druge, pa tako zaboravimo i svojim najbližima reći koliko ih volimo, a znamo koliko svima znači riječ topline i ljubavi.

Usrećite na današnji dan nekog do koga vam je stalo. Odvojite pet minuta vremena i smislite poruku zahvalnosti te je darujte bližnjima. I vaša je i njihova sreća zagarantirana!

FOTO: PEXELS