LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Briljantni Sheldon Cooper u stvarnom životu danas slavi 51. rođendan!

Na današnji je dan 1973. rođen Jim Parsons, američki glumac najpoznatiji po svojoj glavnoj ulozi Sheldona Coopera u „Teoriji velikog praska“. Donosimo zanimljivosti iz njegova života i manje poznate podatke o popularnoj seriji.

Na današnji je dan 1973. rođen Jim Parsons, američki glumac najpoznatiji po svojoj glavnoj ulozi Sheldona Coopera u „Teoriji velikog praska“. Donosimo zanimljivosti iz njegova života i manje poznate podatke o popularnoj seriji.

Mnogi obožavatelji TV serije Teorija velikog praska (The Big Bang Theory) danas dobro znaju da rođendan slavi njihov omiljeni lik. Na današnji je dan 1973. u Houstonu u Teksasu rođen Jim Parsons, američki glumac najpoznatiji po svojoj glavnoj ulozi društveno izazovnog i briljantnog teorijskog fizičara Sheldona Coopera u toj humorističnoj seriji.
 

Biografija

Njegovo je pravo ime James Joseph Parsons. Odrastao je u predgrađu Houstona u Springu u Teksasu. Ljubav prema glumi otkrio je sa šest godina kada je nastupio u osnovnoškolskoj predstavi The Elephant’s Child, a nastavio je glumiti i u srednjoj školi te kasnije glumu i diplomirao.

Prije nego što je dobio ulogu Sheldona u Teoriji velikog praska nastupao je u više predstava, humorističnih serija i filmova, od kojih su neki bili slabije gledani, ili čak neuspjeli, njih čak petnaest. Neki od njegovih angažmana bili su u u humorističnoj seriji Ed, filmskoj komediji Happy End, u filmovima Garden State, Heights i School for Scoundrels, a imao je i ponovnu ulogu u seriji Judging Amy. Ipak, najpoznatiji je i najuspješniji upravo po ulozi u Teoriji velikog praska. Tijekom trajanja serije također je glumio u drugim filmovima, a glumio je i glasovne uloge u nizu animiranih televizijskih emisija i filmova.

Uz glumu Jim voli svirati klavir, a veliki je obožavatelj i tenisa, bejzbola te košarke.
 

The Big Bang Theory

Parsonsova disciplinirana izvedba kompleksnog dijaloga Teorije velikog praska i njegove suptilne fizičke komičnosti dobili su pohvale i uvjerili mnoge gledatelje da je Parsons gotovo ista osoba kao njegov lik. Svake godine od 2009. do 2014. bio je nominiran za nagradu Emmy, a osvojio ju je četiri puta.

Godine 2017. Parsons i njegov dugogodišnji dečko, umjetnički direktor Todd Spiewak, vjenčali su se u New Yorku. Parsonsu je bilo sve teže usredotočiti se i na Teoriju velikog praska i na svoje druge projekte, pa je odlučio ne vraćati se za 13. sezonu serije, što je rezultiralo otkazivanjem serije. Parsons, međutim, nije u potpunosti napustio lik Sheldona već je nastavio raditi kao narator serije Mladi Sheldon (Young Sheldon), za koju su on i Spiewak također izvršni producenti.
 

Zanimljive činjenice o Jimu kao Sheldonu i seriji Teorija velikog praska 


Mnogim gledateljima te humoristične serije nisu poznate neke činjenice i podaci iz njezinog stvaranja, kao ni o Jimu Parsonsu i utjecaju serije na njegov život. Jeste li znali?

1. Jima bi često uhvatila panika dan prije snimanja Teorije velikog praska, jer se brinuo da će zaboraviti svoje stihove.

2. Njegov omiljeni lik u Teoriji velikog praska je Penny.

3. Tijekom snimanja za emisiju nerijetko se susretao s brojnim referencama na znanstvene stvari, kao i šalama iz sci-fi filmova. U mnogim je intervjuima rekao da mora istražiti svaku od ovih stvari kako bi saznao što znače!

4. U privatnom životu Jim Parsons nikada nije gledao Zvjezdane staze.

5. Za razliku od osobnosti Sheldona kao lika kojeg je utjelovio, Jim je tijekom školovanja proglašen najdruželjubivijim u svom razredu maturanata.

6. Godine 2013. morski biolog u Australiji otkrio je novu vrstu meduze i odlučio je nazvati Bazinga rieki u čast Sheldona Coopera. Iste godine brazilski znanstvenici otkrili su novu vrstu pčele koju su nazvali Euglossa bazinga.

7. Emisija se izvorno nije zvala Teorija velikog praska. Izvorno se serija zvala Lenny, Penny i Kenny prije nego što su kreatori smislili The Big Bang Theory.

8. Ispada da je Jim Parsons daleko od Sheldona Coopera. U intervjuu za Time Parsons je priznao da je na koledžu zapravo pao na satu meteorologije.

9. Boje Sheldonovih majica često odražavaju njegovo raspoloženje.

10. Prema Radio Timesu, broj koji se često vidi na Sheldonovim majicama je svojevrsno odavanje počasti godini njegova rođenja: 1973
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Big Bang Theory (@bigbangtheory)

FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE