LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Besplatnim koncertima na otvorenom slavi se glazba

Svjetski dan glazbe obilježit će više od 500 glazbenika besplatnim nastupima na hrvatskim trgovima i ulicama.

Svjetski dan glazbe obilježit će više od 500 glazbenika besplatnim nastupima na hrvatskim trgovima i ulicama.

Danas se na gradskim ulicama i trgovima u Hrvatskoj i svijetu obilježava Svjetski dan glazbe. Proslaviti ga možete uz više od 500 glazbenika koji su pripremili koncerte, radionice i dobru zabavu u Zagrebu, Splitu, Rijeci i brojnim drugim mjestima.

Prvi koncert počinje u cik zore na Učkoj gdje će Šajeta s punk blues ekipom dočekati izlazak Sunca. U ranim jutarnjim satima počinje zabava i na plažama Kostrene. Zoran Majstorović predvodi glazbenike koji će čitav dan svirati klasičnu, etno, jazz i pop glazbu. U vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci pripremljen je Pivski vrt, puno dobre svirke i sportskog navijanja.

U Splitu zvukovi glazbe dolazit će iz Marmontove, Peristila, Pjace, Rive, Đardina, Doma mladeži i Galerije Meštrović. Izdvajamo nastup Ane Opačak i Prijatelja šansone koji će u Galeriji Meštrović pjevati velike dame francuske i hrvatske šansone.

U Zagrebu se bogat program odvija na 12 lokacija. Poseban događaj održat će se u Art Parku u Ilici gdje će nastupati domaći DJ-i i reperi koji će se prvi put uključiti u proslavu Svjetskog dana glazbe.

Cjelokupan program, popis lokacija i izvođača možete pronaći na stranicama Hrvatske glazbene unije. Odaberite koncert po vlastitom guštu, prošećite gradom i uživajte u glazbenim ritmovima. 

FOTO: FLICKR/PHOTO4JENIFER