LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Galerija SKC

"Zvučni zid" postavlja prve izložbe diplomanata i tek diplomiranih umjetnika

Mladi, još neafirmirani umjetnici i studenti imaju priliku predstaviti se široj publici samostalnim izložbama u Galeriji SKC. Prijave traju do 15. listopada.

Mladi, još neafirmirani umjetnici i studenti imaju priliku predstaviti se široj publici samostalnim izložbama u Galeriji SKC. Prijave traju do 15. listopada.

Studentski kulturni centar Rijeka (SKC) poziva diplomante i tek diplomirane umjetnike i umjetničke grupe na sudjelovanje u kulturno-umjetničkom programu Zvučni zid. Ovaj program predstavlja mlade umjetničke duše i njihove diplomske projekte nastale tijekom 2016. i 2017. godine Područja kojima se bavi vizualnog su karaktera i novomedijske ili performativne umjetničke prakse.  

Naziv je dobio po glavnom cilju manifestacije – probiti zvučni zid obrazovanja. Želja je potaknuti studente da napuste komforni okvir u koji ih se stavlja i krenuti putem vlastite kreativnosti. S obzirom na težinu puta koji čeka mlade umjetnike, Centar ovim izložbama pomaže studentima da budu primijećeni u javnosti, ali i potiče one koji se tek žele predstaviti da iskoriste svoju kreativnu stranu za odstupanje od svega poznatog. Izloženi radovi nude uvid u aktualna događanja, a ujedno pružaju i studentima priliku da se afirmiraju kao mladi umjetnici.  

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci smjestio se na adresi Radmile Matejčić 3, a od svog osnutka 2012./2013. godine aktivno promovira umjetnost iz perspektive mladih i studenata. Raznim akcijama i manifestacijama potiče osamostaljenje kulturne scene i stvaranje okvira za kvalitetniju provedbu kulturnih sadržaja. S glavnim ciljem jačanja studentske kulturne produkcije i povezivanja kulture s učenjem, svake godine iznova oduševljava svojim projektima – što ponavljanjem starih, što otvaranjem potpuno novih izložbi i manifestacija.

Zainteresirani se na program Zvučni zid mogu prijaviti do 15. listopada 2017. godine slanjem e-maila na adresu: skc.galerija@gmail.com. Istim putem autori će biti obaviješteni o ishodu. Sretnici kojima Centar pruži priliku za predstavljanje svog rada, uživat će i pokriće punih troškova te osiguran smještaj. Prijava mora sadržavati vizualne i tekstualne materijale u pdf formatu, kratku biografiju autora ili grupe, ako je riječ o skupini te specifikacije tehničkih i logističkih potreba za realizaciju izložbe.

Dodatne informacije o prijavi moguće je pronaći na mrežnoj i Facebook stranici Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

FOTO: FLICKR