LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni dan plesa

ZPC priprema bogat plesni program; ulaz je besplatan

Plesna radionica, predstave u dvorištu i na krovu ZPC-a besplatni su za posjetitelje povodom Međunarodnog dana plesa.

Plesna radionica, predstave u dvorištu i na krovu ZPC-a besplatni su za posjetitelje povodom Međunarodnog dana plesa.

Zagrebački plesni centar i ove će godine obilježiti Međunarodni dan plesa. Program započinje 29. travnja u 14 sati plesnom radionicom Aleksandre Mišić.

– Nakon toga, u 18 sati, izlazimo u dvorište ZPC-a, gdje nas očekuje predstava Bazen (adaptirana za vanjski prostor) u koreografiji Eme Crnić i izvedbi umjetničke organizacije Škvadra. Večer nam donosi Love Will Tear Us Apart na krovnoj terasi ZPC-a – koncept i koreografiju potpisuju Saša Božić i Petra Hrašćanec, a izvodi Petra Hrašćanec. Predstava će se izvesti čak dvaput, prva izvedba u 19:30 i druga u 20:30, kako bi što većem broju gledatelja bio omogućen ulaz s obzirom na znatno reducirani broj gledatelja. – ističu iz ZPC-a

Naglašavaju i kako su svi programi besplatni za posjetitelje te da će se prikupljati donacije u svrhu financijske pomoći profesionalnim plesnim umjetnicima (članovima udruga UPUH-a i UPPU-a Puls) kojima institucije u koronakrizi nisu isplatile nikakve potpore.

Za radionicu je potrebno prijaviti se na e-adresi info@zagrebackiplesnicentar.hr. Mjesto na izvedbama predstave Love Will Tear Us Apart može se rezervirati na službenoj stranici ZPC-a ili na e-adresi blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr. Rezervirane ulaznice podižu se na blagajni do 27. travnja u 20 sati.

Međunarodni dan plesa ustanovio je plesni odbor Međunarodnog kazališnog instituta 1982. godine, podsjećaju iz ZPC-a.

– Za taj dan izabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Georgesa Noverrea, pionira i začetnika modernog baleta. Međunarodnim danom plesa nastoji se istaknuti i podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme te probuditi one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegova potencijala. Hrvatsku poruku za Dan plesa 2021. napisala je Maša Kolar, a međunarodnu njemački plesač Friedemann Vogel. – dodaju.

FOTO: PIXABAY