LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

ZPC otvara novu sezonu s čak četiri premijerna naslova

Ovog rujna Zagrebački plesni centar priprema čak četiri premijere: Lada, Bazen, NNNI, Mala plesna priredba.

Ovog rujna Zagrebački plesni centar priprema čak četiri premijere: Lada, Bazen, NNNI, Mala plesna priredba.

Nova kazališna sezona 2020/21. u Zagrebačkom plesnom centru započinje 4. i 5. rujna u 20 sati (pret)premijerom predstave Lada, autorice i izvođačice Maje Drobac. Multimedijalna je to predstava koja se bavi tematikom staroslavenske mitologije.
– Lada je božica ljubavi koja obitava u stvarnom, realnom svijetu ljudi, kao i u planetu Irij koji se smatra domom staroslavenskih božanstava. Legenda kazuje kako ona svakog proljeća izlazi iz Irija i spušta se u svijet ljudi donijeti ljubav dok se svake zime vraća u dom gdje pada u san. – navode iz Zagrebačkog plesnog centra.
U rujnu su na rasporedu još čak tri premijerna naslova. Bazen, predstava u sklopu programa Koreospektar i produkcije umjetničke organizacije Škvadra, izvest će se 11. i 12. rujna. Valja napomenuti kako je nastala kao svojevrsni hommage srušenoj skulpturi SC Pool i skejterskoj kulturi.

NNNI je sljedeća premijera.
– Nova predstava autorice i koreografkinje Katarine Đurđević, koja kroz meditaciju, iluziju i tijelo izvođača propitkuje u kojoj mjeri sve veći stresovi i zahtjevi svakodnevnice te naše životne priče i prošlost kontroliraju našu sadašnjost, na rasporedu je 18. i 19. rujna. – ističu iz ZPC-a. 
Mala plesna priredba, autora i koreografa Rajka Pavlića, dodaju, na rasporedu je 24. i 25. rujna u 20 sati.

– Kako biste se kod nas i dalje osjećali sigurno i opušteno, ZPC poduzima sve propisane epidemiološke mjere. Broj mjesta je smanjen kako bi se održao sigurnosni razmak, a prostor se redovito dezinficira. Napominjemo da je prilikom dolaska na predstavu potrebno ponijeti masku. Na ulazu se svim gledateljima mjeri temperatura te je obavezna dezinfekcija ruku. Molimo publiku da svoje ulaznice, ako mogu, svakako kupuju online na web-stranici ZPC-a. Ulaznice će se i dalje moći kupiti i na blagajni uz poštivanje epidemioloških mjera. – poručuju iz ZPC-a. 

Edukacijski programi ZPC-a počinju 7. rujna, kada će se vršiti i upisi. Sve informacije o dostupnim programima mogu se naći na navedenoj web-stranici.
FOTO: UNSPLASH