LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održava se na četiri lokacije

Više od 60 filmova natječe se na 14. izdanju Filmske revije Kazališne akademije

Filmska revija Kazališne akademije – FRKA, u svojem će se četrnaestom izdanju održati od 25. do 27. lipnja 2021. na čak četiri lokacije, a donosi više od 60 filmova koji će se natjecati za ukupno trinaest nagrada.

Filmska revija Kazališne akademije – FRKA, u svojem će se četrnaestom izdanju održati od 25. do 27. lipnja 2021. na čak četiri lokacije, a donosi više od 60 filmova koji će se natjecati za ukupno trinaest nagrada.

Studenti 2. godine Odsjeka Produkcije Akademije dramske umjetnosti pripremaju značajnu filmsku manifestaciju javne prezentacije studentskih radova, odnosno 14. Filmsku reviju Kazališne akademije koja će se održati od 25. do 27. lipnja 2021.

Ovogodišnja FRKA bavi se temom brige o sebi i donosi više od 60 filmova koji će se natjecati za ukupno trinaest nagrada. Održat će se na čak četiri lokacije: Ljetnoj pozornici Tuškanac, Kinu Tuškanac, Novoj akademskoj sceni F2 u Frankopanskoj 22 te 016 na Akademiji dramske umjetnosti.

– Pandemija je u kratkom vremenu promijenila ljudske navike i zamijenila živi oblik konzumiranja umjetnosti s virtualnim sadržajima. Samoizolacija nas je podsjetila kako je svakodnevicu bez razgovora, živog kontakta i odlaska u kino teško proživljavati. Želja za životom, smijehom i zabavom te njegovanje osjećaja zadovoljstva i živog kontakta samo su neke od brojnih karakteristika dobrog mentalnog zdravlja koje će ovogodišnje izdanje Filmske revije Kazališne akademije pobuditi kroz javnu prezentaciju radova budućih mladih nada filmske industrije. – pojašnjavaju organizatori ovogodišnji odabir teme.

Organizatori Filmske revije Kazališne akademije 2021 / FOTO: Karla Budišćak
 
Osim filmova studenata Akademije dramske umjetnosti, na ovogodišnjoj Reviji bit će prikazani i nagrađeni studentski filmovi iz inozemstva. FRKA razvija i njeguje nacionalne te međunarodne veze filmskih umjetnika suradnjom s međunarodnom platformom CILECT.
– Na samoj reviji prikazuju se radovi studenata filmskih odsjeka, no u stvaranju FRKE aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka ADU, kao i studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, koji su zaslužni za vizualni identitet. – ističu organizatori.
Manifestacija je natjecateljskog karaktera, napominju organizatori, a kategorije za nagrade jesu najbolja režija dokumentarnog filma, najbolja režija igranog filma, nagrada publike, najbolja glumica, nagrada Robert Budak za najboljeg glumca, najbolji scenarij, najbolje snimanje, Grand prix za najbolji film, nagrada Nikola Ivanda za najbolji TV format, najbolji montažer, najbolji dizajn zvuka, najbolja scenografija, najbolja kostimografija.

O ovogodišnjim pobjednicima odlučivat će žiri filmskih profesionalaca koji ove godine čine: glumica Tihana Lazović, producentica Tamara Babun, redateljica Judita Gamulin, snimatelj Goran Legović i montažer Denis Golenja.

Događanje će biti prihvatljivo svačijem budžetu jer su svi programi potpuno besplatni, a više o detaljima, partnerima i gostima Revije organizatori će objaviti uskoro.

Za više informacija do tada svakako možete pratiti njihovu Facebook stranicu i Facebook događaj.
FOTO: FRKA