LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program festivala

Industrija Zagreb Film Festivala donosi ponešto za sve uzraste

Industrija ZFF-a predstavlja masterclassove uglednih filmskih profesionalaca, čak dva pitching foruma i niz edukativnih događanja.

Industrija ZFF-a predstavlja masterclassove uglednih filmskih profesionalaca, čak dva pitching foruma i niz edukativnih događanja.

Program Industrija namijenjen edukaciji i umrežavanju filmskih stručnjaka u regiji iznova donosi bogat izbor masterclassova, radionica, izlaganja i dva pitching foruma za publiku svih uzrasta i interesa, a tu je i nova suradnja s prestižnim sajmom Talents and Short Film Market. Događanja se odvijaju od 6. do 11. studenog na trima lokacijama – u Dokukinu KIC, Akademiji dramske umjetnosti i kinu Kinoteka – te su otvorena za sve ljubitelje sedme umjetnosti.

Iz godine u godinu Industrija širi mrežu svojih suradnika s ciljem jačanja vidljivosti regionalne kinematografije, stoga ove godine prvi put u suradnji s Talijanskim filmskim institutom u Zagrebu, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Filmskom agencijom Sjeverne Makedonije predstavlja radionicu Ispričaj mi priču – značajnu suradnju ZFF-a i prestižnog sajma Talents and Short Film Market (TSFM). U sklopu radionice stručnjaci TSFM-a tijekom pet dana će sa sedam hrvatskih i jednim makedonskim filmašem razvijati njihove projekte kratkometražnog filma, a rezultate će ZFF-ova publika imati prilike vidjeti na završnom javnom pitchingu u subotu, 11. studenog, u 11 sati u Dokukinu KIC.
 

Gostujući profesionalci 


U suradnji s Hrvatskim društvom filmskih djelatnika u Kinoteci će se u subotu, 11. studenog, u 14:40 sati održati predavanje Renée Hansen Mlodyszewski, producentice Najgore osobe na svijetu i članice ovogodišnjeg žirija Dugometražnog igranog filma. Na masterclassu će biti riječi o procesu nastanka toga filma te o tome kako kao producentica ostvariti što bolju suradnju s redateljima i scenaristima. 

FOTO: Renée Hansen Mlodyszewski,ZFF, Press
 

Među gostujućim je profesionalcima i nagrađivana njemačka montažerka Bettina Böhler. Masterclass se održava u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera, Društvom hrvatskih filmskih redatelja i Akademijom dramske umjetnosti u petak, 10. studenog, u 17 sati u Kazališnoj dvorani ADU. 

Zahvaljujući suradnji ZFF-a, Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela te Instituta MIDPOINT, publika će dobiti uvid u proces rada redatelja i scenarista Olmoa Omerzua. Masterclass će se održati u srijedu, 8. studenog, u 18 sati u Dokukinu KIC uz projekciju kratkometražnog filma Posljednji dani patrijarhata i inserte iz drugih Olmovih filmova.

FOTO: Olmo Omerzu ZFF, Press

 

Zanimljiva izlaganja
 

U organizaciji s DKE – uredom Media Hrvatske održat će se i dva izlaganja u utorak, 7. studenog, od 11 do 14 sati u Kazališnoj dvorani ADU. Voditeljica DKE – ureda Kultura Anera Stopfer otkrit će sve što treba znati o pozivu za Kreativni inovativni laboratorij u programu Kreativna Europa. U sklopu događanja MEDIA info dan – što tu ima za mene? voditeljica DKE – Ureda MEDIA Martina Petrović podijelit će smjernice za prijavu vlastitog filmskog projekta na pozive Potprograma MEDIA. Zainteresirani za sudjelovanje mole se da ispune obrazac za registraciju.
 

Eduaktivne radionice


Tijekom trajanja festivala odvijaju se redoviti radionički programi po kojima je program Industrija postao prepoznatljiv diljem regije. Najdugovječnija je među njima radionica Moj prvi scenarij na kojoj se razvijao i scenarij za film Sedmo nebo redateljice Jasne Nanut, koji možete gledati u ovogodišnjem glavnom programu. U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih redatelja i Institutom MIDPOINT te pod iskusnim vodstvom redatelja Antonija Nuića i Pjera Žalice filmski autori iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije razvijat će svoje debitantske dugometražne scenarije o kojima više možete saznati na ovoj poveznici

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera i Društvom hrvatskih filmskih redatelja drugu godinu zaredom odvija se Radionica montaže filmskih trailera, koju vode nagrađivani hrvatski montažeri Vladimir Gojun i Tomislav Pavlic. Oni će tijekom pet intenzivnih dana mlade profesionalce mentorirati u vještini izrade filmskih trailera, a publika će imati priliku vidjeti rezultate njihova rada po završetku masterclassa Bettine Böhler. Najbolji među njima dobit će i nagradu u obliku profesionalnog angažmana.

Studenti šest filmskih akademija iz regije ponovno će se okupiti u sklopu programa Industrija Mladost!, gdje će na intenzivnim radionicama razvijati svoje kratkometražne igrane filmove te ih naposljetku predstaviti žiriju na pitchingu otvorenom za javnost. Pitching se održava u petak, 10. studenog u Dokukinu KIC, a najbolji projekt osvojit će i ove godine usluge naših partnera Studija Šesnić&Turković, Eclectice i Postera.

Radionički program Industrije nudi nešto za svaki uzrast pa će tako program otvoriti radionica Moja prva videoigra na kojoj će djeca osnovnoškolskog uzrasta na zabavan i pristupačan način usvojiti metodu učenja programiranja MIT Scratch i izraditi vlastitu videoigru. Prijave se primaju do popunjenja mjesta na e-mail infoindustry@zagrebfilmfestival.com. U suradnji s Mrežom festivala Jadranske regije održava se pak radionica filmske kritike namijenjena filmofilima starijima od 54 godine. Polaznici će svojim osvrtima popratiti filmove iz programa Mreže festivala.

Svi detalji o događanjima u sklopu Industrije ZFF-a dostupni su na ovoj poveznici.

FOTO: ZFF/PRESS