LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čuvajte svoje uši

VIDEO: Najgore pjesme u 2014. godini

 Popis najgorih glazbenih uradaka koje smo imali (ne)sreću slušati ove godine.

 Popis najgorih glazbenih uradaka koje smo imali (ne)sreću slušati ove godine.

Kako se bliži kraj godine, pojavljuju se razne top liste najboljih, ali i najgorih pjesama koje su je obilježile.

Ekipa iz magazina Time sastavila je popis najgorih glazbenih uradaka koje smo imali (ne)sreću slušati ove godine

Uživajte u ovoj radosnoj playlisti!

Fergie - L.A. Love (La La)

Ako niste obožavatelj solo uradaka pjevačice Black Eyed Peasa, ova pjesma neće promijeniti vaše mišljenje. Najavni singl za njen nadolazeći drugi solo album ne podsjeća nas na ono što je ovu pjevačicu činilo fantastičnom. Iako zamišljena kao slavljenje Los Angelesa i života u njemu, refren la, la, la sve je, samo ne slavljenički. A nepovezano nabrajanje lokacija diljem svijeta više liči na pripremanje za natjecanje iz geografije, nego što nas tjera na žudnju za gradom anđela.

Catey Shaw - Brooklyn Girls


Mlada debitantica izazvala je bijes u Brooklynu, a i na internetu, tekstom ove pjesme koji je napisan kao da tamo nikada nije bila. U njemu pjeva „we run the island”, tj. mi upravljamo otokom, referirajući se na dio New Yorka koji nije otok. Ostale nezgrapnosti, poput rimovanja riječi headphones i brownstones, možda možemo i probaviti. No, užasan stih „they all want to catch our kitty” baš i ne, jer Shaw sigurno ne pjeva o uličnim mačkama.

Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow


Nakon iznimnog uspjeha ljetnog hita Fancy, Iggy Azalea odlučila je objaviti ovaj singl sa svog debitantskog albuma. Izbor je sigurno mogao biti bolji. Ali, izabrala je ovu pjesmu, koju je snimila i Katy Perry tijekom snimanja svog albuma Prism. Ova pjesma nije završila na Katynom albumu, vjerojatno zbog velike sličnosti s njenom mnogo boljom pjesmom Dark Horse. Ova se pjesma ničime ne ističe od ostalih pjesama koje se vrte na radiju i televiziji i zaboravit ćete je vrlo brzo.

Calvin Harris - Summer

Izdavanje pjesme koja se zove Summer, neposredno prije početka dotičnog godišnjeg doba, miriše na pokušaj zgrtanja novca. A slušanjem pjesme jasno je da je namjera bila da pjesma postane ljetna klupska himna. Harrisov otežući i rašpasti vokal čini pjesmu još iritantnijom. Možda da je uposlio neke od svojih prijatelja s A liste da otpjevaju barem neke vokalne dionice, pjesma bi bila slušljiva, no ovako, nestat će u vremenu poput mnogih drugih ljetnih hitova.

Jason Derulo feat. Snoop Dogg - Wiggle

Još jedna od oda stražnjici koje su posljednjih godina u vrhu top lista. Nećemo se upuštati u rasprave o seksizmu ove dotične pjesme, iako su stihovi poput „how do you fit all that…in them jeans?” i završnog „damn, baby, you've got a bright future behind you” vrlo jasni. No, pitanje kako se uvući u traperice kad imate pozamašnu pozadinu pitali su (a i odgovorili) Black Eyed Peas još 2005. A veteran poput Snoop Dogga trebao bi znati da se wiggle ne rimuje s little bitlle.


Meghan Trainor - All About That Bass

Ovu pjesmu niste mogli ne čuti. Bila je zaista sveprisutna, a Trainorin nazalni glas dopirao je sa svih terasa i iz svih kafića. Na prvu loptu, ova pjesma slavi ženske obline (stražnjica je opet u fokusu) i „pravu žensku figuru”. No, je li za to potrebno nazivati mršavice kujama, i jesu li obline u redu samo zato jer se sviđaju dečkima? Odlučite sami. 


Florida Georgia Line - Sun Daze

Ova pjesma nikako da odluči što želi biti: country ili pop pjesma. Na kraju, ostaje dojam da nije ni jedno ni drugo. A stihovi „I sit you up on a kitchen sink / stick the pink umbrella in your drink” jedni su od najgorih ove godine


Jessie J - Masterpiece

Ova britanska pjevačica, usprkos nedvojbenom talentu, nikako da postigne značajniji uspjeh. A ova pjesma savršeno pokazuje zašto. Vokali su pretjerano otpjevani, a tekst zvuči kao narcisoidna trabunjanja, pogotovo kad ga pjeva osoba koja nema nekih posebnih javnih postignuća. 


Play & Skillz feat. Redfoo, Lil Jon, Enertia McFly - Literaly, I Can't

Ova pjesma glorificirala je kulturu silovanja upravo u trenutku kada se u Americi vodila bitka kako bi se Sveučilišta natjeralo da budu efikasnija u procesuiranju seksualnog nasilja na svojim kampusima. U pjesmi, članovi bratstva govore curama koje su članice sestrinstva da „je... začepe” jer neće piti tequilu ili zabrijati sa svojim prijateljicama. Stihovi postaju samo gori, u rasponu od „imaš veliku stražnjicu, vidim po tome kako hodaš, ali nerviraš me jer pričaš” do „ne želim čuti ne”. Seksizam je još uvijek živ i zdrav.


Magic! - Rude

Magic! sviraju nekakvu pročišćenu verziju reggae fusiona, zbog koje se Bob Marley sigurno okreće u grobu. Očevo odbijanje pristanka na udaju svoje kćeri za protagonista ove pjesme nije nepristojno, kako naslov i tekst pjesme kaže. Okrutno, možda, no ne saznajemo njegove razloge za takvu odluku. Dvoje nesuđenih supružnika su definitivno zaljubljeni, no prijetiti bijegom nije baš znak zrelosti i stabilnosti.

FOTO: MOJTV.HR