LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbeni spektakl

Veliki koncert FER-ovaca, i to na FER-u!

Premda osnovan prije tek nešto više od dvije godine, FER-ov Akademski muški zbor stekao je kvalitetu koju zborovi obično dobiju tek nakon više godina djelovanja, a koju će pokazati ovog četvrtka na FER-u.

Premda osnovan prije tek nešto više od dvije godine, FER-ov Akademski muški zbor stekao je kvalitetu koju zborovi obično dobiju tek nakon više godina djelovanja, a koju će pokazati ovog četvrtka na FER-u.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva na svojem će fakultetu održati veliki koncert, prvi ovakvog tipa, 17. svibnja u 20 sati. Njegove dosadašnje turneje, uspjesi i talent garantiraju vrhunski glazbeni spektakl, a ulaz na isti potpuno je besplatan. 

Ovaj je zbor osnovan 11. siječnja 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl'Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. U svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja.

Članovi Zbora sadašnji su i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji. Trenutno broji 45 aktivnih članova, što ga čini najvećim, ali i najmlađim muškim zborom u Hrvatskoj i zemljama okruženja. Dirigent Zbora je maestro Josip degl'Ivellio, dirigent, zborovođa i skladatelj iz Zagreba, a prefekt je prof. dr. sc. Mislav Grgić, redoviti profesor u Zavodu za radiokomunikacije FER-a koji je od prosinca 2016. godine počasni član HPD-a Slavulj.

Tijekom svoje prve godine postojanja Zbor je imao čak 17 nastupa, a tijekom 2017. godine zabilježio je 25 nastupa u Hrvatskoj i u inozemstvu. Pored toga, među njegovim članovima vlada vedra atmosfera, a već je stekao ležernost u pjevanju i nastupu te kvalitetu koju zborovi obično dobiju tek nakon više godina djelovanja. Na prvoj međunarodnoj turneji u Rimu od 4. do 10. svibnja 2017. godine održao je 5 koncerata i javnih nastupa te otvorio ciklus koncerata u organizaciji Zaklade Domenico Bartolucci povodom 100. godišnjice rođenja jednog od najveći skladatelja crkvene glazbe 20. i početka 21. stoljeća msgr. Domenica Bartoluccija.

Na međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova VIII. Zlatna lipa Tuhlja, održanom 3. lipnja 2017, Zbor je osvojio zlatnu plaketu te sudjelovao u natpjevavanju za Grand Prix natjecanja. Na 2. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih ansambala održanom u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu 4. studenog 2017. bio je ukupan pobjednik natjecanja s najvećim brojem bodova te osvojio i posebnu novčanu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. 

FOTO: AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A