LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagreb Calling

Velika pop zvijezda u lipnju na zagrebačkoj Šalati

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice, John Newman, nastupit će u četvrtak 23. lipnja na ŠRC Šalati kao „headliner“ drugog dana Zagreb Calling festivala.

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice, John Newman, nastupit će u četvrtak 23. lipnja na ŠRC Šalati kao „headliner“ drugog dana Zagreb Calling festivala.

Nakon premijernog izdanja prošlog ljeta, kada je Zagreb Calling obilježio centar naše metropole velikim dvodnevnim open air spektaklom, festival se vraća na zagrebačku Šalatu, omiljeni gradski otvoreni prostor, u srijedu 22. i četvrtak 23. lipnja 2016. godine

Prvi je potvrđeni headliner John Newman, jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice. Priča oko ovog izvođača iskrena je priča o uspjehu, koja prati njegov razvitak od dječaka iz siromašne engleske župe do čovjeka s moćnim soul glasom, koji obara sve rekorde u glazbi. Dvadesetpetogodišnji pjevač iznimna je pop zvijezda. Sam piše, pjeva, aranžira, svira i producira svoju glazbu. Režira vlastite videospotove, brine o scenografiji na pozornici i dizajnira odjeću za svoj bend.

Nakon što je osvojio brojne svjetske top liste singlovima s više od milijardu pogleda na YouTubeu, u Zagrebu će predstaviti svoj novi album Revolve, koji je objavljen krajem prošle godine Spomenuti album naslijedio je njegov debitantski uradak Tribute, koji je prodan u platinastoj nakladi. Nastao je nakon Johnova preseljenja u Los Angeles prošle godine, a boravak u Americi inspirirao ga je na pisanje i skladanje.

Revolve se vrti oko novog koncepta, novog osjećaja i stila. Odvažan, jednostavan i moćan, inspiriran vrućinom Los Angelesa, donosi zvuk slomljenog srca, ali i ljubavi, slobode i uzbuđenja. Novi hitovi već osvajaju svjetske top ljestvice. Najavni singl Come And Get It građen je na bogatim melodijama i ritmu te savršeno predstavlja stvaralačku fazu u kojoj se John nalazi. Drugi singl s albuma, Tiring Game, ugošćuje legendarnog Charliea Wilsona iz The Gap Banda te vas tjera na ples uz piano i orgulje. Na popisu se nalazi još izvrsnih uradaka koje će zagrebačka publika moći uživo odslušati.

Ulaznice za ovaj festival u prodaji su od 22. veljače.

FOTO: LAA