LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališna manifestacija

Uskoro počinju Ljetne noći Teatra EXIT; u dva bloka odigrat će se 45 predstava

U sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će se sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova. Publiku u dvorištu MUO-a očekuje 28 predstava, u Studiju EXIT 12, u Teatru EXIT 4 te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22.

U sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će se sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova. Publiku u dvorištu MUO-a očekuje 28 predstava, u Studiju EXIT 12, u Teatru EXIT 4 te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22.

Ovogodišnje, XI. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt održavaju se u dva bloka: od 5. srpnja do 2. kolovoza te od 25. kolovoza do 6. rujna. Unatoč poteškoćama uzrokovanim potresom i koronavirusom, ova će manifestacija obogatiti kulturnu ponudu tijekom ljeta u Zagrebu i ove, vrlo specifične i već sada povijesne, 2020. godine.

U njenu će se sklopu odigrati sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova. S obzirom na novonastale okolnosti dio prvobitno planiranog programa u zatvorenim prostorima Muzeja za umjetnost i obrt preseljen je par stotina metara dalje u Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1, tako da će u dvorištu MUO-a biti odigrano 28 predstava, u Studiju EXIT 12, u Teatru EXIT 4 te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22.

Ljetne noći otvara predstava Međuigre 0 – 24 Zijaha Sokolovića koji će nastupiti i s novom predstavom Lijevo desno glumac.

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT kao što su SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Njuške, Cabaret – koncert za žlice i gitaruKauboji, Münchhausen  itd., publici se nudi i nekoliko zanimljivih domaćih gostovanja, jedno regionalno gostovanje – Čekaonica te jedna premijera: Kraljevstvo Moje (za početnike).

Prvi put na ovoj manifestaciji zagrebačkoj će se publici predstaviti SiTi Teater BTC iz Ljubljane sa svojom hit komedijom Čekaonica. U predstavi igraju velike slovenske zvijezde dviju generacija; Janez Hočevar Puška i Lado Bizovičar, a režiju potpisuju Dejan Batoćanin i Uroš Fürst (tekst: Nejz Gazvoda, prema ideji redatelja). Tema je uvijek zanimljiva, intrigantna i bliska svim generacijama – svijet i život nakon smrti. Predstava je oduševila publiku na festivalu Dani komedije i zauzela drugo mjesto među najboljim komedijama u Sloveniji u 2018. godini te je izvedena više od 140 puta.

Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima Teatra EXIT izvest će se nagrađivana drama Posljednja Freudova seansa, kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca koji ujedno i glumi u predstavi uz Franju Dijaka. Stiže i nagrađivana komedija Dekorater Kazališne grupe Lectirum u režiji Nine Kleflin te izvedbi Ksenije Pajić, Ines Bojanić i Gorana Grgića. Zagrebačka će publika moći pogledati i komediju Samo jedna žena GALA teatra u izvedbi Matije Prskalo i režiji Đure Roića. Autori su teksta nobelovac Dario Fo, njegova žena Franca Rame i njihov sin Jacopo Fo.

I ove godine, već tradicionalno, svoja će umijeća predstaviti mlade glumačke snage s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu u ispitnoj predstavi O miševima  i ljudima nastaloj pod mentorstvom Krešimira Dolenčića.

Zagrebačku premijeru na Ljetnim noćima Teatra EXIT imat će komedija Kraljevstvo Moje (za početnike), nastala u produkciji Ludens Teatra i Teatra EXIT. Autor je teksta David Javerbaum, režiju potpisuje Ivan Goran Vitez, a uloge igraju Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović. Predstava postavlja Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće, a stilski najviše podsjeća na formu stand-upa.

Na XI. Ljetnim noćima svoje prve izvedbe nakon premijere (posljednja hrvatska kazališna premijera prije koronavirusa) koja se održala 14. ožujka u Studiju EXIT, imat će i predstava Buđenje, nastala u produkciji Osječkog ljeta kulture i Teatra EXIT. Predstavu je prema tekstu Brada Bircha režirala Aida Bukvić, a uloge tumače Iva Kraljević i Silvio Mumelaš.

Sve predstave u prvom bloku počinju u 21 sat, a u slučaju kiše održat će se pola sata kasnije od najavljenog termina u Teatru EXIT (Ilica 208) ili će biti određen zamjenski termin u Muzeju za umjetnost i obrt. U drugom bloku predstave u Teatru EXIT i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20 sati, dok izvedbe u Studiju EXIT ostaju, kao i u prvom bloku, u 21 sat.

Ulaznice su u prodaji na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt (pon – sub: 16:30 do 21:00, u slučaju predstave nedjeljom blagajna radi od 19:00 do 21:00) i online na platformi Ulaznice.hr.  Dodatne informacije o programu nalaze se na službenoj stranici Kazališta.

FOTO: TEATAR EXIT