LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnost

Uskoro otvorenje izložbe Konfrontacija prostora u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac”

Izložba akademskog slikara Damira Facana-Grdiše u srijedu u 20 sati bit će otvorena u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac”.

Izložba akademskog slikara Damira Facana-Grdiše u srijedu u 20 sati bit će otvorena u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac”.

U srijedu, 1. srpnja, u 20 sati otvara se samostalna izložba akademskog slikara Damira Facana-Grdiše imena Konfrontacija prostora, a otvorenje je u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac.

– Zbog epidemiološke situacije uz preporučeno poštivanje mjera sam čin otvorenja održat će se na otvorenom prostoru ispred Galerije. Autor će se ovom izložbom prvi put predstaviti splitskoj publici s ukupno 14 radova na temu mora i urbanih veduta izvedenih u tehnici akvarela. Radi se o radovima velikih dimenzija nastalih u proteklih pet godina. Sam naziv izložbe, Konfrontacija prostora, referira se na odnos prostora unutar pojedine slike, a kroz vlastiti slikarski rukopis i vlastiti pristup tehnici akvarela Damir Facan-Grdiša gradi zadivljujuću atmosferu slike koju postiže nizanjem slojeva boja i gradacijom tonova. – napominju sa Sveučilišta u Splitu.

Damir Facan-Grdiša diplomirao je na Odjelu za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ive Friščića te od 1998. godine radi kao samostalni umjetnik, pri čemu izlaže i surađuje s više izdavačkih kuća koje objavljuju njegove ilustracije. Osim toga radi i kao vanjski suradnik Restauratorskog zavoda Hrvatske, a od 2000. godine i kao samostalni licencirani restaurator za zidno slikarstvo. Više informacija možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY