LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U sklopu projekta Art(ve)šeraj

Uskoro kreću besplatne radionice kreativnog pisanja za mlade

Na radionici će poseban naglasak biti na kreativnom pisanju za film i vizualne medije, no radit će se na svim formama i oblicima.

Na radionici će poseban naglasak biti na kreativnom pisanju za film i vizualne medije, no radit će se na svim formama i oblicima.

Radionice kreativnog pisanja u organizaciji Otvorene medijske grupacije odvijaju se u sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj te su namijenjene osobama od 15 do 25 godina koje imaju afiniteta prema pisanju te koje uz vodstvo mentorice žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil.

Radionica se odvija online na aplikaciji Zoom te će krenuti 13. rujna u 19:30 sati. Odvijat će se ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom sve do kraja listopada, a svaka će radionica trajati 3 sata. Radit će se na svim formama i oblicima, a poseban će naglasak biti na kreativnom pisanju za film i vizualne medije.

– Na radionicama ćeš razviti i ovladati tehnikom kreativnog pisanja te ćeš raditi na razvoju vlastitog djela. Nakon što svoje djelo usavršiš na individualnim konzultacijama s mentoricom, postavit ćeš ga na digitalnu platformu gdje će posjetitelji lajkati radove koji im se najviše sviđaju. One polaznike koji budu imali najviše lajkova upoznajemo s hrvatskim izdavačima i urednicima! – poručuju organizatori budućim polaznicima.

Voditeljica radionice je hrvatska redateljica i scenaristica Marina Tetarić Prusec. Diplomirala je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom Dušana Vukotića. Kao redateljica i scenaristica više je godina radila autorske filmove u produkciji HRT-a. Dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja, a njezini su scenariji za igrane filmove u vrhu filmskih festivala u SAD-u, Rusiji i Indiji. Posljednjih godina Marina Tetarić Prusec radi u nezavisnim produkcijama.

Radionica, čija je vrijednost po osobi 2500 kuna, za polaznike je potpuno besplatna jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na poveznici

FOTO: PIXABAY