LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnost za sve

Uskoro 3. UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom

UPSET ART festival, između ostalog, prezentira umjetnost, sposobnosti i vještine osoba s invaliditetom (izvedbene, likovne, primijenjene i druge umjetnosti).

UPSET ART festival, između ostalog, prezentira umjetnost, sposobnosti i vještine osoba s invaliditetom (izvedbene, likovne, primijenjene i druge umjetnosti).

Treće izdanje UPSET ART festivala umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom održat će se 26. i 27. studenog 2021. u Centru za kulturu Trešnjevka. Ovogodišnji će se program sastojati od javnih nastupa, edukativnih radionica, prezentacija i izložba te stručnog okruglog stola.

Program i ove godine nastaje u suradnji s udrugama, umjetnicima, te svima drugima zainteresiranima za prijavu, što je u skladu s temeljnim motom svih manifestacija koje se bave s ili koje su pokrenule marginalizirane skupine (pa i osobe s invaliditetom) – koje glasi – Ništa o nama bez nas.

UPSET ART festival prezentira umjetnost, sposobnosti i vještine osoba s invaliditetom (izvedbene, likovne, primijenjene i druge umjetnosti), motivira pojedince s invaliditetom, kao i organizacije koje rade za osobe s invaliditetom da osmisle i uvježbavaju programe kulturnog i/ili umjetničkog, kreativnog sadržaja, potiče mješovite umjetničke projekte koji će uključivati (ili brisati razlike između) umjetnika s invaliditetom i umjetnika bez invaliditeta (npr. bilingvalni teatar za gluhe i čujuće), omogućava lokalne i međunarodne edukacije (radionice i prezentacije) osoblju koje rade s osobama s invaliditetom, povezuje lokalne s međunarodnim organizacijama i umjetnicima.

3. UPSET ART festival se održava uz podršku Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH. Pokrovitelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja, Služba za zaštitu autorskih muzičkih prava HDS ZAMP.

Cijeli program je dostupan na poveznici
FOTO: UNSPLASH