LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom

UPSET ART ove godine uživo i online; kompletan je program besplatan

„Festival smo posvetili krizi koronavirusa, ali s naglaskom na pozitivan stav te sa željom da i u ovim izvanrednim uvjetima nastavimo misiju koju prati svaki UPSET ART festival: promovirati, poticati i razvijati umjetnost i inkluziju osoba s invaliditetom.” – poručuju iz CeKaTe-a.

„Festival smo posvetili krizi koronavirusa, ali s naglaskom na pozitivan stav te sa željom da i u ovim izvanrednim uvjetima nastavimo misiju koju prati svaki UPSET ART festival: promovirati, poticati i razvijati umjetnost i inkluziju osoba s invaliditetom.” – poručuju iz CeKaTe-a.

Drugi UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom održat će se u subotu, 21. studenog 2020. godine, u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe). Zbog nepovoljne epidemiološke situacije planiran je u sažetom obliku – od 15:00 do 18:00, a dio programa seli se na digitalne platforme, stoga će biti dostupan i široj javnosti. 

– Sukladno vremenima, festival smo posvetili krizi koronavirusa, ali s naglaskom na pozitivan stav te sa željom da i u ovim izvanrednim uvjetima nastavimo misiju koju prati svaki UPSET ART festival: promovirati, poticati i razvijati umjetnost i inkluziju osoba s invaliditetom, što postižemo prvenstveno kroz organizaciju inkluzivnog umjetničkog, kulturnog i obrazovnog programa u kojem sudjeluju osobe s invaliditetom, profesionalci i amateri koji rade s osobama s invaliditetom te svi ostali profesionalni ili amaterski umjetnici koji su zainteresirani prezentirati svoj rad javnosti. – ističu organizatori.

Otkrili su i što očekuje posjetitelje:

– Ovogodišnji festival uključuje kreativne radionice aromaterapije iz Udruge za podršku osobama s intelektualnom oštećenjima Grada Zagreba (popularne Vjeverice),  radionicu permakulture u izvedbi udruge Zeleni klik! te radionicu Ivane Gucek kojom ćemo stvarati tisuću želja za bolje sutra. Uz program radionica, prezentirat ćemo javnosti virtualnu izložbu fotografija Udruge invalida grada Zagreba, prezentirati Erasmus+ projekte CeKaTe-a posvećene inkluziji i neformalnom obrazovanju, a festival će zatvoriti Damir Vogrinec – Vogra solo gitarističkim koncertom.

Objavljen je i kompletan program:

15:00 – 17:00 / Kreativne radionice
  • udruga OSIT: Radionica aromaterapije: izrada paste za zube
  • udruga OSIT: Radionica izrade kozmetike na prirodnoj bazi
  • udruga OSIT: (Pred)božićna radionica izrade anđela s perlicama
  • Zeleni klik!: izrada hranilica za ptice i hotela za kukce
  • Ivana Gucek: Festival tisuću želja za bolje sutra
  • prezentacija Erasmus+ projekata CeKaTe-a posvećenih inkluziji (GUIA2, YWAI, THE PITCH, EDUCATHE+ EXPANDER)
17:00 – 18:00 / Virtualno i uživo iz dvorane CeKaTe
  • virtualna izložba radova polaznika radionice digitalne fotografije Udruge invalida rada Zagreb Naš hobby (1:52 min)
  • UIRZ vs. COVID-19 (2:50 min)
  • video prezentacija dvaju dueta inkluzivnog kolektiva Magija
  • Moja Druga (10:39 min)
  • Što želimo? (11:34 min)
  • nastup uživo i virtualno: akustična gitara – Damir Vogrinec – Vogra
Budući da se festival održava uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te uz pokroviteljstvo Hrvatskog društva skladatelja, sudjelovanje je besplatno. Dio programa koji će se moći pratiti virtualno bit će dostupan na njegovoj web-stranici, Facebook stranici te na YouTube kanalu Damira Vogrineca – Vogre. 
FOTO: UNSPLASH