LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturni program

U Sveučilišnoj knjižnici održava se program povodom Godine čitanja

Prvo izdanje bit će održano povodom Europskog dana konverzacije-restauracije.

Prvo izdanje bit će održano povodom Europskog dana konverzacije-restauracije.

U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka dvama će se predavanjima obilježiti nacionalni program Godina čitanja programom RestaURAtori u knjižnicama, koji provode Udruga URA i Hrvatsko restauratorsko društvo, stoji na stranicama Sveučilišta u Rijeci

Što šteti umjetninama? bit će razgovor o stručnoj literaturi namijenjen široj publici, a koristit će i vlasnicima umjetnina i starina. Edukacijom o zaštiti, očuvanju i obnovi umjetnina i starih predmeta građanima se nastoji približiti konzervatorsko-restauratorska djelatnost i podići svijest o trajnoj važnosti baštine.

Program se održava u organizaciji Hrvatskog restauratorskog društva i Udruge učenja, rada i aktivnog građanstva – URA, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija preko Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi RH u 2021. godini.

Prvo izlaganje bit će održano u srijedu, 13. listopada 2021, u 18 sati, povodom Europskog dana konzervacije-restauracije koji se obilježava 14. listopada.

Više informacija o programu dostupno je na stranicama Sveučilišta u Rijeci
FOTO: PIXABAY