LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualna izložba

U par klikova do skupltura, slika i poezije iz ciklusa „Sinkroniciteti”, „Žongleri” i „Umjetnost življenja”

HDLU Zagreb predstavlja virtualnu izložbu Andree Cihlar koja svoju umjetničku inspiraciju pronalazi proučavajući svijet oko sebe, isto tako kao i proučavajući samu sebe unutar tog svijeta.

HDLU Zagreb predstavlja virtualnu izložbu Andree Cihlar koja svoju umjetničku inspiraciju pronalazi proučavajući svijet oko sebe, isto tako kao i proučavajući samu sebe unutar tog svijeta.

HDLU Zagreb na portalu Zagrebački likovni umjetnici u sklopu programa Digitalne prilagodbe, koji financira Ministarstvo kulture i medija RH, donosi treću virtualnu izložbu. Ovog puta predstavlja umjetnicu Andreu Cihlar sa skulpturama, slikama i poezijom iz ciklusa Sinkroniciteti, Žongleri i Umjetnost življenja.

– Andrea Cihlar rođena je 1990. godine u Zagrebu. Maturirala je u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, na smjeru za dizajnera metala. Svoje umjetničko obrazovanje nastavila je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti na slikarskom odsjeku. Tijekom studija sudjelovala je u ERASMUS programu razmjeni studenata na likovnoj akademiji u Münchenu (Akademie der bildenden Künste, München). Godine 2017. stječe titulu magistre slikarstva pod mentorstvom izv. prof. art. Ksenije Turčić, dok 2018. godine stječe titulu magistre kiparstva (mala plastika i medaljerstvo) pod mentorstvom red. prof. art. Dalibora Stošića. Održala je samostalnu izložbu skulptura pod nazivom Žongleri 2019. u galeriji Šira u Zagrebu te je sudjelovala na likovnim kolonijama, mnogim grupnim izložbama, natječajima, domaćim i međunarodnim radionicama i projektima. – navode iz HDLU-a.

Ističu da u posljednje vrijeme iskazuje veliki interes i u održavanju vlastitih radionica:

– Tijekom sudjelovanja na likovnoj koloniji na ZILIK-u održala je malu radionicu za najmlađe pod nazivom Uvod u ready made – asocijacije. Također, u Š.P.U.D.-u je održala predavanje i radionice pod nazivom Dvosmisao, što je svojim uspješnim završetkom predstavljeno na izložbi Potencijal umjetničke škole kao generatora obrazovanja budućnosti, koju je organizirala platforma Organizam (UBU, Sintoment, Babushke i Nefunkcionalni most) u ISO u Zagrebu, 2019. godine. 

Umjetničku inspiraciju, dodaju, pronalazi proučavajući svijet oko sebe, isto tako kao i proučavajući samu sebe unutar tog svijeta. Kroz psihološke analize, filozofiju egzistencijalizma i duhovnost, svoje radove karakterizira kao vlastito istraživanje. Članica je HDLU-a Zagreb te trenutačno živi i radi u Zagrebu. 

Njezina je virtualna izložba dostupna na poveznici.
FOTO: ANDREA CIHLAR / HDLU ZAGREB