LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tabor Film Festival 2017.

U dvorcu Veliki Tabor nastupit će My Baby, Urban & 4, Antenat i J. R. August

U dvorcu Veliki Tabor od 6. do 9. srpnja 2017. održat će se 15. izdanje filmskog festivala koji dovodi i velika glazbena imena.

U dvorcu Veliki Tabor od 6. do 9. srpnja 2017. održat će se 15. izdanje filmskog festivala koji dovodi i velika glazbena imena.

Jubilarno 15. izdanje najdugovječnijeg festivala kratkometražnog filma u Hrvatskoj najavilo je prve glazbene headlinere te filmske i ostale sadržaje. Manifestacija koja će se održati u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću od 6. do 9. srpnja 2017. ugostit će velika strana i domaća glazbena imena, a prvi su među njima nizozemski bend koji uspješno spaja blues, country i funk, My Baby, cijenjeni Urban sa svojom četvorkom, zagrebački Antenat te J. R. August, lokalni umjetnik svjetskog glasa. Od 1000 pristiglih filmskih uradaka i filmova s drugih festivala bit će odabrane i prikazane 24 projekcije, a ovogodišnje je izdanje obogaćeno i brojnim drugim kulturnim sadržajima među kojima se izdvajaju promocije knjiga, predavanja te zanimljive radionice.

S obzirom na uspjeh prošlogodišnjeg festivala koji je posjetilo 3000 ljudi i na kojem je prikazano više od 100 filmova te održano 20 koncerata, očekuje se da će ovogodišnje, još bogatije izdanje privući brojnu publiku iz zemlje i svijeta. Poseban je trud uložen u podjednak omjer filmskih i glazbenih sadržaja koje će publika imati priliku iskusiti na pet prikladnih stageova: Tabor Varoshu, Sunsetu, Grešnoj gorici, Taborskoj vatri te u autentično opremljenoj sobi za mučenje i trima pozornicama. Publici će biti ponuđeni zanimljivi filmski programi među kojima se ističu dječji program, Zagorski specijal, Sound&Vision, koji je specifičan po tome što atmosferu filma dodatno pojačava bend koji mu čini glazbenu pozadinu, te Noć žive publike, filmsko-navijački show-program u kojemu publika aktivno sudjeluje, bodri ili negoduje.

FOTO: Hangtime Agency

Poseban je značaj ove godine pridan i drugim kulturnim sadržajima. Boris Jokić, jedan od najvažnijih aktera kurikularne reforme, održat će dvodnevno predavanje o budućnosti obrazovanja. Tijekom jednog dana izlaganje će biti koncentrirano na glazbu, a drugoga će se dana usredotočiti na film. Vodit će i jutarnju tjelovježbu, što će zacijelo biti simpatičan, ali i koristan dodatak za publiku koja se zabavljala do kasnih sati. Tijekom festivala održat će se i promocija knjige Vjera u dijalog Zorana Grozdanova i Nebojše Zelića. Radionicu snimanja i fotografiranja dronom vodit će Ivan Vidaković iz  Hexa Worxa. Svim sadržajima poseban će doživljaj dati boravak u Velikom Taboru, kulturnom spomeniku nulte kategorije.

Krajem ožujka bit će objavljen natječaj kojim se želi dati prilika za afirmaciju mladim glazbenicima, a dva će benda biti odabrana za nastup uz vodeća glazbena imena festivala. To će, zajedno s dva službena warm-up koncerta koja će održati Drvored u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 27. travnja i Repetitor 6. svibnja u zabočkom Regeneratoru, biti zagrijavanje za festivalska zbivanja. Ulaznice za festival po najnižim cijenama možete kupiti već od 8. ožujka 2017. u sustavu Entrio po cijeni od 145 kn, a u cijenu je uključen i smještaj u kampu. Od 1. travnja ulaznice će iznositi 175 kn, a od 1. svibnja 195 kn. Prijevoz će i ove godine biti osiguran iz Zagreba, kao i shuttle koji će povezivati sve najvažnije festivalske lokacije tijekom njegova trajanja. Za više informacija posjetite Facebook stranicu i događaj festivala.

FOTO: HANGTIME AGENCY