LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazba

Tri koncerta u tri dana na Muzičkoj akademiji

Besplatne ulaznice za koncerte potrebno je prethodno rezervirati na e-mail producent@muza.hr.

Besplatne ulaznice za koncerte potrebno je prethodno rezervirati na e-mail producent@muza.hr.

Nakon dva prošlotjedna koncerta, Muzička akademija nastavlja sa serijalom koncerata studenata različitih odsjeka čime nastavlja obilježavati veliki jubilej – 100 godinu postojanja. 6. Odsjek za gudačke instrumente i gitaru predstavit će se koncertom danas, 24. siječnja u 19 sati,  dok će se koncert 5. Odsjeka za pjevanje održati u srijedu, 26. siječnja u 19 sati. Koncert Orguljskog festivala ANABASIS, četvrti po redu, održat će se sutra, u utorak, 25. siječnja u 19 sati. Koncert 7. Odsjeka za duhačke instrumente koji se trebao održati u subotu, 29. siječnja, otkazan je zbog bolesti izvođača. Svi koncerti održat će se u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.  

 

Današnji koncert 6. Odsjeka za gudačke instrumente i gitaru uključit će djela Johannesa Brahmsa, Gabriel Fauréa, Béle Bartoka, Astora Piazzolle, Pabla de Sarasatea i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Spomenuti odsjek, čiji je pročelnik izv. prof. art. Ivan Novinc, broji 106 studenata (55 violinista, 15 violista, 17 violončelista, 7 kontrabasista, 19 gitarista).

 

Ciklus koncerata Anabasis Muzičke akademije u Zagrebu manifestacija je posvećena glazbi za orgulje svih glazbeno-stilskih razdoblja koji se uspješno održava već šestu godinu zaredom. Svaki ciklus prati akademsku godinu, a sastoji se od 8 tematski interdisciplinarno osmišljenih koncerata, koji svoju tematsku okosnicu obrađuju znatno šire od čisto glazbenog sadržaja – kroz prikaz likovnih ostvarenja ili predstavljanje stručnih ili literarnih tekstova vezanih uz temu i slično.

 

Koncert koji će se održati u utorak, 25. siječnja pod nazivom Dies alumni doprinos je održavanju kontakta Muzičke akademije u Zagrebu sa svojim bivšim studentima, danas profesionalnim glazbenicima, među kojima se ističu Krešimir Klarić, Ivo Mrvelj i Josipa Leko kojima će se pridružiti i mlada orguljašica, čembalistica i glazbena teoretičarka Katarina Javora.

Besplatne ulaznice za koncerte potrebno je prethodno rezervirati na e-mail producent@muza.hr. Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz obavezno predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa.

FOTO: PIXABAY