LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski Centar Sveučilišta u Zagrebu

Tjedni pregled kulturnih događanja Studentskog Centra

Studentski Centar Sveučilišta u Zagrebu organizira brdo zanimljivih kulturnih događanja koja možete posjetiti ovaj tjedan.

Studentski Centar Sveučilišta u Zagrebu organizira brdo zanimljivih kulturnih događanja koja možete posjetiti ovaj tjedan.

Kultura Promjene Studentskog Centara Sveučilišta u Zagrebu ovaj tjedan organizira brojna zanimljiva kulturna događanja na kojima možete prisustvovati.

Donosimo vam tjedni pregled kulturne ponude SC-a.

14. svibnja u 20 sati održava se predstava Ko rukom odneseno u režiji Bobe Jelčića. Priča je to o uspješnom mladom čovjeku Marku koji se uvijek znao nositi s problemima, no ovaj ga je put zapalo nešto s čim se ne zna nositi. U trenutcima slabosti traži pomoć svojih najboljih prijatelja, mladog bračnog para. S dozom sumnje, ali i s velikom nadom odlazi kod njih te započinje svoju priču. Cijena ulaznice je 25/50 kn.

Nadalje, u MM centru 14. svibnja, možete pogledati predstave studentica Akademije dramskih umjetnosti, kojima je ovo ujedno i ispit iz scenskoga govora. U 21 h Anđela Ramljak za vas je pripremila predstavu Christine Bruckner Banalnost zla. U 21:30 nastupit će Lukrecija Tudor, također s predstavom navedene autorice pod nazivom Da si progovorila Desdemono. Na kraju u 22 h, Anja Đurinović pripremila je predstavu I. Vrkljan i W. Shakespearea Studija o Ofeliji. Ulaz je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta, svoju besplatnu ulaznicu za svaku od izvedbi možete preuzeti na blagajni Teatra &TD.

24. i 27. svibnja u Teataru&TD-u, održava se predstava Ja koja imam nevinije ruke u režiji Ivana Lea Leme. Dramski predložak za predstavu kompilirala je glumica Vesna Tominac Matačić, koja i glumi samu Vesnu Parun. Osim najvažnijih epizoda iz Vesninog života, prisjetit ćemo se i najpoznatijih, ali i nekih manje poznatih pjesama najveće hrvatske pjesnikinje druge polovice 20. stoljeća. Cijena ulaznice je 25/50 kn.

15. svibnja u 20 h, u Muzičkom salonu Studentskog centra, održava se predstava Mirele Ivičević pod nazivom Planet 8 - 41. Majski muzički memorijal Josip Štolcer Slavenski u Čakovcu. Mirela Ivičević u svojim interdisciplinarnim i konceptualnim djelima bavi se prije svega ulogom zvuka u socijalnom i političkom kontekstu pri čemu se često služi zvučnim nuspojavama suvremenog društva. Dobitnica je brojnih svjetskih nagrada. Zašto, uvjerite se sami te poslušajte ovu scensku suitu za asambl i (samo)refleksiju.

15. i 16. svibnja u 20 h, u Teatru&TD-u, održava se predstava Mirana Kurspahića i Rone Žulja, Žrtve zemljopisa 2 – Povratak žrtve. Baveći se mnogim socijalnim i društvenim pitanjima, Žulj i Kurpahić su u ovom kazališnom projektu referirali na geografske, geopolitičke, političke, sociološke, sociopolitičke pa i sasvim osobne aspekte postojanja u predeuropskoj im domovini. Cijena ulaznice je 25/50 kn.

Od 19. do 21. svibnja u Galeriji Kiosk održava se izložba kipara Dine Bićanića, Bez naziva. Na izložbi možete pogledati objekte u obliku padobrana malih dimenzija od kaširanog papira i kartonskih kutija.

Izložba Dine Bićanića

Izložba Dine Bićanića; FOTO: Studentski centar Zagreb

Promocija trećeg albuma Stablo kantautorice Nine Romić, koji je sniman prošle zime u MM centru u suradnji s Muzičkim salonom SC-a, održat će se 19. svibnja u MM centru s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 30kn možete kupiti isključivo na blagajni Teatra&TD na dan koncerta, dva sata prije početka, odnosno od 19 sati.

Dana 19. i 20. svibnja, s početkom u 20 h u Teatru&TD-u, održat će se predstava Ranka Marinkovića Glorija u režiji Saše Božića. U novoj postavi Glorije redatelj Saša Božić izbjegava poigravanje s oprekama: kazalište-crkva-cirkus. U Božićevoj Gloriji mi smo u vizualnom spektaklu cirkusa, dok je čudo preneseno iz radnje u čudesnost izvedbe tijela (kroz demonstracije akrobatske joge i podražavanje melodramatskih gesti pop šlagera) te izloženost viziji i slutnji pogleda.

Politika čuda u Gloriji razotkriva pogled kao nadgledanje tuđega tijela: Glorijina nedostupnost Don Jerinu pogledu iz komada širi se i na promašaje Glorijina promatranja same sebe. Čudo izvedbe odmiče se od neuspjeha ženskog tijela koje konstantno svojataju i manipuliraju muškarci (otac – vlasnik cirkusa i zaljubljeni svećenik).

Dana 21. svibnja u 20 h u MM centru možete sudjelovati u projektu Kulture promjene SC-a i Kinokluba Zagreb: Runda kratkog. Putem ovog projekta želi se istaknuti važnost očuvanja kratkometražnih filmova koji su često nepravedno zapostavljeni. Ukupno je trajanje programa 95 minuta, a prikazat će se filmovi Tulum, Kurvo!, Žuti mjesec, Komba i Terarij. Ulaz je besplatan.

FOTO: STUDENTSKI CENTAR ZAGREB