LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnost u Osijeku

Tijekom svibnja moguće pogledati izložbu učenika osječke Medicinske škole

Ljubitelji umjetnosti mogu ovaj mjesec pogledati djela osječkih srednjoškolaca u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku.

Ljubitelji umjetnosti mogu ovaj mjesec pogledati djela osječkih srednjoškolaca u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku.

Tijekom svibnja bit će moguće pogledati izložbu radova učenika Medicinske škole u Osijeku u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice.

U spomenutoj školi trenutno se na inicijativu knjižničarke Alte Pavin Banović provodi projekt Čitamo mi, u školi svi! Članovi StripArt kluba prema vlastitom su izboru ilustrirali nekoliko najpoznatijih bajki Hansa Christiana Anderesena, a radovi su izloženi u Maloj galeriji.

Kako je priopćila knjižnica, bajku Djevojčica sa šibicama ilustrirala je Lara Krašnjak, Carevo novo ruho ilustrirao je Luka Šubara, Palčicu je ilustrirala Maja Avdaković, Ružno pače ilustrirala je Iris Zelek, a bajku Kresivo Ivana Brkić. Učenica Marija Bunić pojedine je elemente iz bajki prikazala kreativnom tehnikom minijaturnog oblikovanja papira – quilling art.

Detaljnije informacije dostupne su na kontaktu koji se nalazi na web-stranici Knjižnice.
FOTO: STUDENTSKI.HR/MIRELA BELAJ