LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kultura u Splitu

Tijekom srpnja u splitskom Domu mladih mnoštvo aktivnosti

Tijekom srpnja u Domu mladih Split održavaju se besplatne aktivnosti, predstave, koncerti i radionice na koje su pozvani svi zainteresirani i željni kulture.

Tijekom srpnja u Domu mladih Split održavaju se besplatne aktivnosti, predstave, koncerti i radionice na koje su pozvani svi zainteresirani i željni kulture.

I tijekom srpnja u Domu mladih u Splitu nastavljaju se brojne ljetne aktivnosti. Osim izvedbenih, izložbenih, filmskih i edukativnih programa nastavljaju se i radovi u Dvorištu Doma mladih (ispred Kluba Kocka) s ciljem da postane prava ljetna terasa s klupama, cvijećem i novim muralima. 

Radna akcija u Dvorištu, pod vodstvom udruge Aktivist, kreće u nedjelju, 4. srpnja, od 10 sati. Umjetnici Alte, Apaš, Nemoj, Kasper, Senk, Wens i AV oslikavati će zidove, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da nadgledaju tijek radova, ali i da pomognu bojenjem klupa ili sadnjom biljaka za novi vanjski vrt. 

I u svojem sadašnjem, neušminkanom stanju Dvorište je, ističu iz Doma mladih, primamljiv prostor za razna događanja, pa će se i u petak, 2. 7, u njemu održati splitski promo party ususret Regius Festivalu u Šibeniku. Tim povodom okupljene će zabavljati Shakal von Njoč iz kolektiva Los Santos, šibenski rap trojac Hram, te Cubre i Zorro, kao predstavnici šibenske elektroničke scene. Program počinje od 17 sati, a ulaz je besplatan.

U nedjelju, 11. 7, u 20 h udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse Cirkus Kolektiv na Malu scenu Doma mladih donosi predstavu u nastajanju Moja Smrt i ja u kojoj kroz lutkarske i cirkuske elemente (statični trapez i plesna akrobatika) Petra Najman obrađuje tematiku smrtnosti, inspirirana periodom u kojem je bila ozlijeđena nakon pada s trapeza i nije se mogla baviti cirkusom. 
 
U Galeriji MKC od 13. do 28. 7. možete pogledati 4. Međunarodno studentsko biennale. Središnja tema ovogodišnjeg studentskog biennala je Greatest Hits. Radove će prezentirati 27 umjetnika iz Australije, Engleske, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švicarske. Otvorenje izložbe održat će se 13. srpnja u 20 h kada će i biti proglašen dobitnik nagrade Ivan Ladislav Galeta te dobitnici dvije jednakovrijedne nagrade ovogodišnjeg Međunarodnog studentskog biennala. Izložba će se moći pogledati do 28. srpnja svakim radnim danom od 18 do 22 sata.

Platforma Doma mladih za drugu je polovicu srpnja pripremila i razne besplatne radionice koje se održavaju u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online. Radionice su namijenjene mladima do 25 godina i provode se online. Prijave se zaprimaju putem online obrasca, a više o projektu i besplatnim radionicama potražite na poveznici.

U petak, 16.7, od 19 do 23 sata Dvorište će ponovno biti mjesto druženja. Ususret Split Prideu uz glazbeni program pod nazivom Zvjerinjak predstavit će se videoradovi nastali ove godine kroz program qRADIONICE.

– I nije to nikako sve od druženja u Dvorištu jer već u subotu, 24. 7, mjesto je radnje za Promo party šestog izdanja Membrain festivala koji se početkom kolovoza održava na lokaciji kampa Martinska na ulazu u Šibenski kanal. Zagrijavanje je uz istaknuta DJ imena domaće scene: Vrh, LucyLyu, Vizitor i Vexi, a ulaz je besplatan – poručuju organizatori iz Doma mladih.

Raspored i više informacija o aktivnostima u Domu mladih Split moguće je pronaći na poveznici.

FOTO: DOM MLADIH SPLIT | LEA JURIČIĆ