LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Motovun Film Festival

Teroristički napad na Braču u novom hitu Natalie Portman na motovunskom brdu

Natalie Portman briljira u ulozi pop-dive Celeste koja je sa sestrom kao tinejdžerica preživjela tragičnu pucnjavu u provincijskoj školi, a film je moguće pogledati na Motovun Film Festivalu koji se održava od 23. do 27. srpnja.

Natalie Portman briljira u ulozi pop-dive Celeste koja je sa sestrom kao tinejdžerica preživjela tragičnu pucnjavu u provincijskoj školi, a film je moguće pogledati na Motovun Film Festivalu koji se održava od 23. do 27. srpnja.

Teroristički je napad na Braču, u pozadini svira Tajčina Hajde da ludujemo, dok napadači nose maske pune šljokica kakve Natalie Portman ima u spotu svoga glazbenog hita. Zvuči bizarno, ali to je ključna scena iz filma Vox Lux, senzacije posljednjeg venecijanskog festivala. Jedan od filmova o kojima se najviše pričalo prošle zime napokon stiže i u Hrvatsku, na Motovun Film Festival.

Natalie Portman briljira u ulozi pop-dive Celeste koja je sa sestrom kao tinejdžerica preživjela tragičnu pucnjavu u provincijskoj školi. Nemili su događaj i opjevale, što joj je donijelo planetarnu popularnost, ali i karijeru punu skandala. U nesmiljenim uvjetima današnjeg showbizza Celeste se pretvara istodobno u čudovište i u žrtvu industrije zabave, dodatno obilježenu životnom tragedijom iz djetinjstva. Godinama kasnije nasilni događaj u Hrvatskoj ponovo izaziva potres u njenom životu i karijeri koju vodi nemilosrdni menadžer, a tumači ga izvrsni Jude Law.

Vox Lux podsjeća na Crnog labuda, prethodni hit za koji je Natalie Portman dobila Oscara za najbolju žensku ulogu. Doprinosi tome i plesna koreografija koju je u oba filma režirao glumičin suprug Benjamin Millepied. S druge strane, ona u Vox Luxu sama izvodi originalne pjesme koje je za ovaj film napisala pop-pjevačica Sia.

Natalie Portman, Jude Law i Sia ujedno su i koproducenti Vox Luxa, koji nam iz osobnog iskustva donose spoj najvećih zvijezda današnjeg showbizza i njegovu kritiku, upakiran u djelo smješteno na slatkom rubu između mainstreama i nezavisnog filma.

Film Bradyja Corbeta moćno razlaže skrivene slojeve pop-kulture u kojoj emocije i talent bivaju zamijenjene taštinom i razmetanjem, a dotiče se i radikalnih, nasilnih promjena u američkom društvu nakon masakra u Columbineu te napada 11. rujna. Čudan je svijet u kojem živimo, ali koliko god nastojali ignorirati loše stvari oko nas, one uvijek pronađu način da izmigolje, upozorava Celeste u filmu.

Upravo takvim temama voli se baviti Motovun Film Festival čije se 22. izdanje održava od 23. do 27. srpnja. Brdo filmova i ove godine donosi stotinjak nezavisnih naslova iz cijelog svijeta uz mnoga popratna događanja i uobičajeno bogat glazbeni program čije su glavne zvijezde Vojko V, Svemirko i JeboTon Ansambl uz druga imena koja će biti najavljena u nadolazećim danima.

Ulaznice za filmove već se mogu nabaviti u pretprodaji. Paket Sve po 15 kuna, po cijeni od samo 150 kuna, uključuje 10 ulaznica za deset različitih projekcija po vlastitom izboru te mogućnost besplatnog kampiranja u prodaji je preko servisa KupiUlaznicu.hr. Za one koji ne znaju kako do Festivala osigurani su autobusi od Zagreba do Motovuna. Cijena paketa 10 ulaznica s prijevozom u jednom smjeru iznosi 250 kuna, a također su dostupne na spomenutom servisu. Akcija vrijedi do 7. srpnja ili do isteka zaliha.

FOTO: MOTOVUN FILM FESTIVAL / PR FOTO