LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera u Komediji

Svaka je priča ljubavna priča, a mjuzikl „Aida” najljepša je od njih

– Elton John je kao skladatelj napravio maestralan posao kad je napisao „Aidu”, priču o nubijskoj princezi koju igram i koja mi je donijela nagradu glumišta. Ovaj glazbeni i glumački materijal prava je poslastica i nadam se da će biti i za publiku. – istaknula je Renata Sabljak.

– Elton John je kao skladatelj napravio maestralan posao kad je napisao „Aidu”, priču o nubijskoj princezi koju igram i koja mi je donijela nagradu glumišta. Ovaj glazbeni i glumački materijal prava je poslastica i nadam se da će biti i za publiku. – istaknula je Renata Sabljak.

Klasik svjetske kazališne mjuzikl scene, jedna od najljepših i najtužnijih ljubavnih priča, tisuće izvedbi diljem svijeta te brojna priznanja i nagrade – sve je ovo, ali i puno više – Aida koja se na radost brojnih domaćih poklonika vraća u Zagreb. Kazalište Komedija najavljuje povratak mjuzikla legendarnih autora Eltona Johna i Tima Ricea, a svečana izvedba pod ravnanjem maestra Dinka Appelta i u režiji Dore Ruždjak Podolski očekuje nas 3. veljače 2018. godine s početkom u 19:30 sati.

Predložak za ovaj pop-mjuzikl bila je Verdijeva Aida, a ideja o prilagodbi za Broadway bila je dovoljno izazovna da se Elton John zajedno s Timom Riceom odvaži i objeručke prihvati izazov dostojan njihova neizmjernog talenta. Svjetska premijera održala se 23. ožujka 2000. godine, a dobila je četiri nagrade Tony.

Hrvatska praizvedba bila je davne 2005. godine, a naslovnu ulogu nubijske princeze u koju se, nakon što ju zarobi, zaljubljuje egipatski vojskovođa Radames sjajno je odigrala Renata Sabljak. Posebno se raduje povratku ove ljubavne priče u zagrebačku Komediju: 

– Elton John je kao skladatelj napravio maestralan posao kad je napisao Aidu, priču o nubijskoj princezi koju igram i koja mi je donijela nagradu  glumišta. Ovaj glazbeni i glumački materijal prava je poslastica i nadam se da će biti i za publiku, a ovom prigodom pozivam sve da dođu u Komediju da slavimo ljubav uz Aidu. –

Svaka priča je ljubavna priča prijevod je naslova uvodne pjesme koju pjeva egipatske princeza Amneris, a pjesma nas uvodi u fascinantni svijet ljubavi i žudnje, hrabrosti i izdaje prenoseći nas u davno prošla vremena.

– Veseli me što se mjuzikl Aida ponovno vraća na Komedijin repertoar jer mislim da je riječ o jednoj od najljepših ljubavnih priča i jednom najljepših glazbenih komada koji su se igrali kod nas. Sam materijal i uloga koja mi je povjerena nisu nimalo jednostavni, tim više što su fantastični izvođači na čelu s Renatom Sabljak, Đanijem Stipaničevim, Ervinom Baučićem, zatim izvrsnim Komedijinim baletnim ansamblom i zborom zaista visoko digli ljestvicu kvalitete. Izuzetno me raduje što ćemo se ponovno naći zajedno na sceni, a predstavi želim uspješan i dug život! – rekla je Vanda Winter koja će zaigrati Amneris.

Đani Stipaničev vraća se kao Radames, vojskovođa koji spašava Aidu od sigurne smrti u rudnicima te se zaljubljuje u nju.

– Aida je predstava u kojoj svi protagonisti moraju pružiti svoj pjevački i glumački maksimum i vrlo je inspirirajuća gledajući s tog aspekta. Distanca od 12 godina kada je bila hrvatska praizvedba nam je svima dala glazbenu i glumačku mudrost i zrelost i danas sigurno možemo dati više nego prije. Uloga Radamesa je moja druga najdraža uloga u životu. Nakon Isusa iz mjuzikla Jesus Christ Superstar ovo je uloga koju zaista volim igrati i jako sam sretan što se Aida vratila u Komediju. – istaknuo je.

U ostalim ulogama pojavljuju se Ervin Baučić kao Zoser, Igor Barberić i Fabijan Pavao Medvešek kao Mereb, Ljubo Zečević kao Amonasro, Nedim Prohić kao Faraon te Željka Veverec i Mateja Majerle kao Nehebka. Zbor, baletni ansambl i orkestar Kazališta Komedija pod ravnanjem su Dinka Appelta, scenografiju potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, a koreografiju Igor Barberić.  

Ulaznice se mogu osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka između 8 i 17 sati te subotom od 8 do 13 sati, kao i na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, dostupne su na službenoj stranici kazališta. Najnovije informacije mogu se pronaći i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

FOTO: INES NOVKOVIĆ/XOXO