LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Događanja u lipnju i srpnju

Studentskom izložbom započinje ljetni program Galerije SKC

Izložba Trialog studentica i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti postavlja se 23. lipnja, a njome Galerija SKC kreće s bogatim ljetnim programom.

Izložba Trialog studentica i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti postavlja se 23. lipnja, a njome Galerija SKC kreće s bogatim ljetnim programom.

Riječka Galerija SKC otvara svoja vrata i kreće s ljetnim programom. Prva je na rasporedu studentska izložba. 

Izložba Trialog postavlja se 23. lipnja, a moći će se pogledati tog dana od 16:00 do 21:00 pa sve do 27. lipnja. Njeni su autori studentice i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti. Posjetiteljima donosi prikaz emocionalnog stanja čovjeka u terakoti Ede Hrženjaka, ekspresivni prikaz pasa lutalica u slikama Tereze Vukić i svjetlosna tijela u skulpturi Matee Zeman. 

Od 23. do 28. lipnja traje Otvoreni poziv za umjetničke impulse otpora. U tom će se periodu prikupljati umjetničke ilustracije s aktivističkom potporom ljudskim pravima. Zaprimljeni radovi u jednostavnim crtačkim tehnikama objavit će se na virtualnoj platformi Galerije SKC.

Bori se k'o žensko! zakazano je za 25. lipnja od 14 do 17 sati. Tada će se izrađivati aktivistički nakit od recikliranog materijala s porukama slobode i otpora. 

U srpnju će Galerija predstaviti diplomske radove studentica: Paule Fumić, Erike Močibob, Lucije Granić i Glorije Arapović. A 10. i 11. u mjesecu, u sklopu festivala Zvukom preko vode udruge Ri Rock, postavit će se izložba Izgubljeni u supermarketu kojom će se predstaviti troje mladih umjetnika: Petra Bilaver, Danijela Mihić i Stjepan Pranjković.

FOTO: PIXABAY