LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Studentska skupina „A.K.A. Crescendo" pjeva za oporavak djevojčice Tonke Jerković

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba – Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja.

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba – Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja.

Studentska a cappella skupina A.K.A. Crescendo u utorak, 4. travnja u 20:00 sati prvi put organizira vlastiti koncert u novoj koncertnoj dvorani Kneževe palače. Njihove a cappella obrade obuhvaćaju široki spektar glazbenih žanrova, od pjesama kao što su Amazing Grace, preko Dvonikove Afrike pa sve do Eye Of The Tiger, ovi studenti uvijek su spremni na nove glazbene izazove. Od prošle se godine mogu pohvaliti da su jedni od dobitnika slavnog „Golden Buzzera“ u emisiji Nove TV – SUPERTALENT te prestižnih nagrada kao što su Nagrada Grada Zadra i Rektorova nagrada.

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba – Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja. S fokusom na vokalnu izvedbu probranog repertoara sačinjenog od obrada manje i više popularnih pjesama pozitivne i/ili nostalgične tematike i/ili zvuka žele, prije svega, stvoriti ljekovitu atmosferu.

Osim instrumentalnih i a cappella izvedbi, ovaj koncert pod nazivom Tonka, reci more, ima i posebnu priču. Devetogodišnja djevojčica Tonka Jerković do sada je preživjela dva moždana udara. Posebno je težak bio drugi moždani udar kada je Tonka ostala nepokretna, bez mogućnosti govora, gutanja i žvakanja. Za Tonku su, kojoj je jedna od želja da ponovno zapjeva, već bile organizirane dvije humanitarne akcije od kojih je jedna bila pod nazivom Tonka, reci cvrčak u Kinu Europa u Zagrebu te je ovaj koncert u Zadru svojevrstan „morski“ nastavak. Iako je ulaz slobodan, zbog iznimno teškog Tonkinog stanja, te dugotrajne i skupe terapije, mladi su studenti odlučili pokušati prikupiti što više dobrovoljnih priloga za Tonku u kutiji koja će čekati goste na samom ulazu.  

Tonkini roditelji, mama Ivana i tata Vedran, prepričali su nam ukratko Tonkinu priču:

– Tonki je dijagnosticirana bolest moyamoya, što na japanskom znači oblačić. Moyamoya je iznimno rijetka bolest krvnih žila u mozgu i suvremenoj medicini velika nepoznanica. Događa se da se potpuno zdrava žila u mozgu, medicini iz nepoznatih razloga, počne iznenada sužavati. I proces, na žalost, ne prestaje dok se žila potpuno ne zatvori. Medicina je još uvijek nemoćna jer ne se zna što je okidač za tu reakciju. Tako da se bolest ne može spriječiti. Tonka se trenutno rehabilitira u poliklinici „Glavić“ gdje će provesti narednih 4-5 mjeseci. Poliklinika. Jedina u Hrvatskoj i šire ima robot pod nazivom „Lokomat“. To je iznimno sofisticiran uređaj koji jedini, dokazano, pomaže u oporavku nepokretnih osoba nakon moždanog udara. Trošak terapije za tih 4 mjeseca će biti oko 114 000 kuna. A to je tek jedan dio. Ukupan iznos predviđen za oporavak u naredne dvije do tri godine će biti oko 500 000 kuna. Nama roditeljima, na žalost, nedostižno.

Za potrebe Tonkinog oporavka otvoren je i žiro-račun u RBA.

Ivana Jerković, Zagreb

RBA

IBAN: HR6124840083113287971

Opis plaćanja: Donacija za liječenje Tonke Jerković