LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klapsko pjevanje

Studentska klapa Cetina traži muške glasove

Novoosnovana studentska muška klapa traži pjevače, njegovatelje autohtonog glazbenog izričaja. Prijave traju do 13. travnja.

Novoosnovana studentska muška klapa traži pjevače, njegovatelje autohtonog glazbenog izričaja. Prijave traju do 13. travnja.

Nakon što je omiški klapski festival popularizirao klapsko pjevanje, ono je postalo dijelom brojnih društvenih i kulturnih događaja diljem Hrvatske. Ova tradicionalna vokalna glazba potječe s juga, UNESCO ju je uvrstio u popis nematerijalne svjetske baštine, a njegovati su je odlučili i Cetinjani.

Osnovana je studentska muška klapa Cetina s ciljem očuvanja i promicanja kulture a cappella pjevanja dalmatinske klapske pjesme, skladbi sakralnog, domoljubnog i zabavnog karaktera. Premda je još u povojima, vjerujemo da će ubrzo zaslužiti nastup na javnim događajima.

Trenutno je u potrazi je za muškim glasovima. Ako i vi želite očuvati autohtoni glazbeni izričaj, javite na e-mail adresu klub.sinjana1991@gmail.com ili Ivanu na broj mobitela 099 3089 159. Prijave traju do 13. travnja, a svoje glasovne sposobnosti moći ćete prezentirati na audiciji koja će se održati nakon uskrsnih blagdana, kada ćete biti obaviješteni o preciznom terminu. Poželjno je iskustvo u klapskom pjevanju, ali ono nije uvjet.

 

FOTO: FACEBOOK/KLUB SINJANA