LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji SKC-a

Studentice i mlade umjetnice kreirale impulse otpora nasilju nad ženama

– Izlaganjem prikupljenih umjetničkih impulsa otpora poručujemo da su nam ljudska prava važna te progovaramo o neprihvatljivosti svih oblika nasilja. – ističu iz SKC-a.

– Izlaganjem prikupljenih umjetničkih impulsa otpora poručujemo da su nam ljudska prava važna te progovaramo o neprihvatljivosti svih oblika nasilja. – ističu iz SKC-a.

Ususret Danu žena u Galeriji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci postavlja se humanitarna izložba radova nastalih tijekom kampanje Bitna.si. Otvorenje je zakazano za četvrtak, 25. veljače, u 18 sati, a moći će se pogledati do 1. ožujka. 

– Sedmodnevna kampanja održana je u studenom 2020. godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama. Inicijativu su podržale mnogobrojne umjetnice i udruge koje su kroz različite umjetničke forme progovorile o sveprisutnom nasilju prema ženama i o načinima borbe protiv istog. – pojašnjavaju iz Studentskog kulturnog centra.

SKC tom je prilikom pozvao mlade umjetnice na kreiranje umjetničkih impulsa otpora nasilju na ženama.

–  Tako su nastali radovi i slike potaknute objavljenim pričama žena koje su doživjele nasilje u javnom prostoru. Izlaganjem prikupljenih umjetničkih impulsa otpora poručujemo da su nam ljudska prava važna te progovaramo o neprihvatljivosti svih oblika nasilja. Nastali radovi progovaraju o pričama žena koje se često zanemaruju i problematiziraju odnos društva prema ovoj temi. – ističu.

Autorice radova su mlade umjetnice i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci: Laura Šipoš, Tanja Blašković, Doris La Mazza, Kaja Resman i Petra Štajdohar.

– Tijekom humanitarne izložbe u Galeriji SKC-a prikupljat će se donacije za Centar za nenasilje i ljudska prava (SOS Rijeka) koji pruža pomoć žrtvama svih oblika nasilja. – dodaju organizatori.

FOTO: STUDENTSKI.HR / NIKOLINA VIDAKOVIĆ