LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvedbe predstave

Studenti su od izraza „Treba to zaklat”, „Kurvo komunistička” i drugih stvorili umjetnost; provjerite o čemu se radi

Reprizne izvedbe predstave „Sakrij se negdje daleko. Do smrti.”, koja propitkuje obilježja i problematiku govora mržnje, zakazane su za 17. i 18. siječnja u 20:00.

Reprizne izvedbe predstave „Sakrij se negdje daleko. Do smrti.”, koja propitkuje obilježja i problematiku govora mržnje, zakazane su za 17. i 18. siječnja u 20:00.

Dabogda dobila rak maternice, Treba to zaklat, Kurvo komunistička, Jednom ciganka, uvijek ciganka – samo su neki od primjera govora mržnje koje su u autorskom projektu Sakrij se negdje daleko. Do smrti. obradili Christian Jean-Michel Jalžečić, student kazališne režije i radiofonije, i Dorotea Šušak, studentica dramaturgije. Rezultat njihova rada ponovno je moguće pogledati 17. i 18. siječnja u 20:00, na adresi Đorđićeva 8a, kada su zakazane reprizne izvedbe predstave.

– Baveći se propitkivanjem obilježja i problematike govora mržnje u virtualnom prostoru, autorski je tim nastojao kreirati obrise i odraze svijeta računalne stvarnosti u okvire ljudske realnosti. Istraživanja temeljena na činjenicama, brojnim svjedočanstvima, preciznim porukama i prijetnjama prethodili su kreativnom razvoju projekta. Poseban autorski fokus bilo je upravo pitanje ljudskog susreta u okviru različitih platformi društvenih mreža, dinamika međusobnog povrjeđivanja, diskriminacije, ksenofobije, netolerancije i nesolidarnosti koja često označava početak govora mržnje u virtualnoj stvarnosti. – poručuju iz Arterarija.

Kakvi su rezultati i konačne konsekvence, otkriva autorski tim uz kostimografkinju Anu Fucijaš te izvođače Mariju Šegvić i Paška Vukasovića.

FOTO: SANJIN KAŠTELAN